Încă un pas pentru exit-ul CJ Timiș din proiectul turistic de pe Muntele Semenic

După ce luna trecută consilierii județeni s-au contrat cu Executivul CJ Timiș în privința retragerii administrației județene din societatea Schilift, o comisie mixtă va analiza oportunitatea vânzării acțiunilor deținute în cadrul societății. Această comisie va avea la dispoziție 30 de zile ca să vină cu o concluzie. 

Comisia a fost votată în plenul extraordinar al Consiliului Județean Timiș și este formată din 3 reprezentanți ai aparatului de specialitate și patru consilieri județeni: Mihăiță Bojin (PNL), Raul Olajos (USR), Dan Idolu (PSD) și Elena Micicoi (Pro România). Concluziile la care vor ajunge consilierii care vor analiza toate documentele de la asocierea cu Schilift până acum vor fi prezentate plenului. Acestea sunt doar consultative pentru plenul care este suveran.

„În urma unor discuții deschise și transparente am solicitat informații suplimentare pentru a analiza această oportunitate. Exit-ul în urma unei investiții trecute trebuie să aibă o justificare bugetară, de proiecție de venituri, adică să înțelegem de ce ieșim acum brusc și pe repede-nainte dintr-un proiect în care consiliul județean a avut un anumit rol în ultimii ani, și nu sunt puțini. Deci analizăm oportunitatea acestei cesiuni și dacă există altă variantă de valorificare până la urmă a prezenței consiliului județean acolo și de a susține poate chiar proiectele comune cu CJ Caraș-Severin.”, a declarat consilierul județean USR Raul Olajos.

Aleșii membrii în comisie se vor apleca asupra documentelor istorice ale societății, dar și asupra proiecțiilor viitoare de venit.

„Nu este un audit și nici nu vrem să ne substituim unui organ de control. Noi analizăm o oportunitate de cesiune acum. Facem o analiză statistică, istorică să vedem ce a însemnat activitatea până acum și mai ales planurile și proiecțiile pe care le are de acum încolo și în ce măsură rolul CJT poate să fie unul pozitiv și să dinamizeze proiectele sau există limite legale pentru a-și îndeplini obiectivele acest proiect. Nu vrem nici să încurcăm, dacă se poate să ajutăm pentru că până la urmă vorbim de județul nostru vecin unde cetățenii județului Timiș își desfășoară multe weekend-uri mai ales vara și iarna și atunci avem un interes comun de dinamizare a zonei, de a-l face atractiv, nicidecum de a bloca sau tergiversa lucrurile. Dar trebuie făcută totuși o analiză și să nu ne grăbim cu o soluție.”, a mai explicat Raul Olajos.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Luna trecută, consilierii județeni au amânat luarea unei decizii cu privire la vânzarea părților sociale pe care CJT le deține în cadrul societății Schilift către CL Reșița, după ce Executivul CJT – care a propus acest lucru – nu a reușit să îi convingă pe aleși cu privire la oportunitatea inițierii unui astfel de demers.

SC Schilift are trei acționari: consiliile județene din Caraș-Severin și Timiș și Consiliul Local Văliug. CJT deține aproape 29% din numărul total al părților sociale. Societatea are în patrimoniu o suprafață de teren de aproape 60 de mii de metri pătrați pe care este amenajată pista de schi „Slalom uriaș”. La finalul anului trecut, consilierii locali din Reșița au adoptat o hotărâre pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de CJT.

CITEȘTE ȘI: Aleșii CJT se opun vânzării acțiunilor deținute la SC Schilift: „Nelu Popa a văzut mai departe decât vedem noi astăzi”

publicitate si promovare online banner maxagro