Casa de creație a Uniunii Artiștilor Plastici intră în reabilitare. Proiectul, susținut de Clubul Rotary Cetate

sediu uap bun

Sediul Uniunii Artiștilor Plastici din Parcul Justiției intră în reabilitare în câteva săptămâni. Demersul este posibil prin sprijinul Clubului Rotary Cetate Timișoara. Clădirea este într-o avansată stare de degradare. 

Clădirea aflată în zona zero a Timișoarei, în Parcul Justiției de lângă primărie, este reprezentativă pentru cultura și arta timișoreană, un centru esențial din punct de vedere al istoriei și tradiției. Reabilitarea imobilului va implica lucrări de refacere a acoperișului, a fațadei și intervenții suplimentare de refacere a streșinilor, burlanelor și a jgheaburilor.

„Credem că proiectul nostru va aduce un aport semnificativ la tot ce înseamnă cultura timișoreană în anul 2023, dar și pe mai apoi, pentru că vom lăsa moștenire ceva ce va dăinui cel puțin pentru următorii 20-30 de ani. Este un proiect ambițios care are o valoare totală de aproape 100.000 de euro. Balul Rotary Cetate Timișoara, desfășurat sub genericul «Susținem arta în Cetate» a avut sâmbătă, 9 aprilie, și o licitație de artă, cu lucrări donate de artiști reprezentativi, în urma căreia a fost strânsă aproape toată suma necesară. Generozitatea unor sponsori precum Hamilton Central Europe, Log Expert Development, Litens Automotive Group, Aur’a Mineral Water, Cons Electrificarea Instal, Fireshow, Cool Bike Team, CIT Group, Gauss, Cramele Recas, Satimpex, TUI, Teilor, Ultramarin, Ovidiu Șandor, Dan Popa, dar și participarea la eveniment a peste 200 de persoane au făcut posibilă strângerea de fonduri pentru proiectul amintit.”, a spus președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara, Eleodor Coptil.

balul rotary cetate 2022 28

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Clădirea din Parcul Justiției în care își are sediul UAP Timișoara aparține statului român și are o vechime de 112 ani. Ea a fost dată în folosință artiștilor plastici prin Ministerul Culturii. Aici și-au desăvârșit performanțele artistice mari nume precum Victor Gaga, Romul Nuțiu, Leon & Xenia Vreme, Constantin Flondor, Delia Dumitrașcu, Lidia Ciolac, Szakats Bela, Toma Viorel, Octavian Maxim, Virginia Baz Baroiu, Daniela Constantin și Remus Irimescu.

Clubul Rotary Cetate Timișoara a mai realizat cu succes și alte proiecte printre care Căminul pentru persoane vârstnice de la Comloșu Mare, proiectul Zece Școli de nota 10, Biberoneria de la Maternitatea Bega sau statuia lui Traian Vuia de la Aeroportul Internațional Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro