Aleșii CJT se opun vânzării acțiunilor deținute la SC Schilift: „Nelu Popa a văzut mai departe decât vedem noi astăzi”

semenic valiug

Consilierii județeni din Timiș au amânat, miercuri, luarea unei decizii cu privire la vânzarea părților sociale pe care CJT le deține în cadrul societății Schilift către CL Reșița. Executivul CJT le-a propus acest lucru, însă nu a reușit să îi convingă cu privire la oportunitatea inițierii unui astfel de demers. 

„Majoritatea clienților de la Văliug sunt locuitori ai județului Timiș. Sunt perspective de dezvoltare a infrastructurii, respectiv a afacerii. De ce să vinzi o afacere atunci când ea are perspective să crească, să se dezvolte și să aducă profit? (…) La propunerea dumneavoastră s-a votat realizarea unei legături feroviare între Timișoara și Reșița, unde sunt sume foarte mari de bani care urmau a fi investite în acest proiect de către CJT. Păi dacă investim sume mari în calea ferată de ce să vindem pe o sumă mică, având în logică aceleași argumente?”, a întrebat, în cadrul dezbaterilor din plenul CJT, Dan Idolu, consilier județean PSD.

O altă intervenție a avut consilierul Alin Popoviciu, exclus din PNL, în prag de pierdere a mandatului de ales județean.

„Vă spun eu exact ce se întâmplă și ce se va întâmpla în următorii 2 ani. Sunt 38 de milioane de euro care vor fi investiți. Cele mai mari companii de schilift din lume pregătesc oferta pentru proiectare cu execuție pentru o gondolă care pleacă din Văliug până spre Semenic. Deja sunt 3 sau 4 investitori mari din București care își negociază terenurile pe Semenic. (…) Vara, avioanele de București sunt pline cu oameni care ajung în zona Văliug. Zona se va dezvolta extrem de mult și asta datorită primarului de Reșița Nelu Popa care a văzut mai departe decât vedem noi astăzi. Zona va fi una de atracție pentru tot ce înseamnă turismul în regiune. Belgradul e aproape, Budapesta e aproape, vor veni oameni din toate țările în această zonă. Metrul de teren în Văliug este între 120 și 150 de euro. Eu am primit pe casa mea de vacanță 350.000 de euro și nu o dau.”, a spus Alin Popoviciu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

După dezbaterile în contradictoriu, președintele CJ Timiș a decis retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Între timp va fi formată o comisie cu aleși județeni de la toate partidele care vor studia toate documentele.

„Cei de la municipiul Reșița s-au implicat deja în proiect și vor să extindă zona foarte mult. Ei vor să folosească drept vehicol societatea existentă care nu a avut activitate în ultimii 20 de ani și au venit cu propunerea de a prelua părțile noastre sociale. Evident că dacă nu se poate se găsesc și alte formule pentru că important e ca timișorenii să aibă unde merge iarna la schi în condiții comparabile cu cele din vest unde lasă foarte mulți bani în fiecare iarnă.”, a declarat Alin Nica.

SC Schilift are trei acționari: consiliile județene din Caraș-Severin și Timiș și Consiliul Local Văliug. CJT deține aproape 29% din numărul total al părților sociale. Societatea are în patrimoniu o suprafață de teren de aproape 60 de mii de metri pătrați pe care este amenajată pista de schi „Slalom uriaș”. În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali din Reșița au adoptat o hotărâre pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de CJT.
foto: Banatul Montan
publicitate si promovare online banner maxagro