Reșița trece de la iluminatul clasic la cel inteligent

resita noaptea

În aproximativ un an de zile, mare parte din sistemul de iluminat public va fi modernizat la Reșița. Lămpile clasice vor fi înlocuite cu cele de tip LED, iar rețeaua de iluminat va fi extinsă și va fi implementat și un sistem inteligent de management prin telegestiune. Mare parte din investiție este asigurată din fonduri europene.

A fost finalizată procedura de achiziție pentru serviciile de modernizare a iluminatului public din oraș, anunță reprezentanții Primăriei Reșița. Ofertantul câștigător este asocierea S.C Elbi Energy Projects S.R.L – S.C. Electroechipament Industrial SRL. Proiectul are ca obiectiv reducerea consumului de energie electrică, precum și a costurilor de exploatare și mentenanță în comparație cu un sistem de iluminat clasic.

Valoarea totală a investiției este de 20.102.635,49 de lei, iar finanțarea este obținută prin Programul Operațional Regional – POR 2014-2020, cu o contribuție de 2% din bugetul local.

Potrivit Primăriei Reșița, sistemul de iluminat public va fi modernizat prin: înlocuirea și completarea pe stâlpii existenți a 2.115 corpuri de iluminat cu LED; extinderea rețelei de iluminat pe o lungime de 10 km cu 476 stâlpi metalici, pe care se vor monta 476 de corpuri de iluminat noi; implementarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune, numărul total de corpuri de iluminat controlate prin telegestiune fiind de 2.592 de bucăți.

Prin același proiect vor mai fi realizate patru treceri pentru pietoni inteligente și vor fi instalate de asemenea și dale fotovoltaice. Durata execuției lucrărilor este de 11 luni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/