Încă un oraș fără probleme. Nici orăvițenii nu s-au înghesuit la întâlnirea cu prefectul

Locuitorii din zona Oravița au avut posibilitatea să-și expună problemele întâmpinate în raport cu administrația publică locală Instituției Prefectului, Florența Albu fiind prezentă în orașul din Valea Carașului. Numărul celor care s-au înscris în audiență nu a fost însă cu mult mai mare decât în celelalte orașe.

Prefectul Florența Albu continuă seria audiențelor în teritoriu. Ieri a fost rândul Oraviței. Cetățenii care au avut probleme nerezolvate în raport cu administrația publică locală din Valea Carașului au avut posibilitatea joi să stea de vorbă chiar cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Întâlnirea cu cetățenii a avut loc în Sala Mică de ședințe a Primăriei Oravița, începând cu ora 11.00. La întâlnirea cu prefectul județului Caraș-Severin au participat 6 persoane, problemele ridicate fiind complexe și cuprinzând o paletă largă din sfera administrativă.

„Am avut la Oravița șase petenți înscriși cu probleme diverse, de la fond funciar și până la probleme edilitar-gospodărești. În majoritatea problemelor ridicate de către petenți soluțiile sunt în competența autorităților publice locale, în cazul problemei ridicate pe fond funciar ne vom adresa Primăriei unde petentul deține terenul respectiv, iar în celelalte cazuri am reușit să oferim soluții petenților în întrevederea cu dânșii. E prima oară când vin la Oravița în calitate de reprezentant al Guvernului și cu siguranță vom mai repeta astfel de întâlniri și asta datorită dorinței noastre de a rezolva problemele cetățenilor, dar și pentru a vedea la fața locului problemele pe care cetățenii le întâmpină”, a declarat prefectul Florența Albu pentru Express de Banat.

Florența Albu s-a declarat mulțumită de prima vizită de lucru în Oravița, raportându-se la activitatea edilului Dumitru Ursu. Cei doi au purtat discuții referitoare la posibilitățile de promovare turistică a zonei, prefectul arătând deschidere spre viitoare colaborări.

Audiențele în teritoriu au fost inițiate în această vară de către Instituția Prefectului și au ca scop înlesnirea contactului cu reprezentanții Guvernului în teritoriu al cetățenilor din zonele mai îndepărtate de reședința de județ. Din păcate, numărul participanților este unul scăzut. În total, doar 17 cetățeni s-au înscris la audiențe din trecut: 13 în Băile Herculane și 4 în Moldova Nouă.

CITEȘTE ȘI:

Prefectul Florența Albu, față în față cu problemele locuitorilor din Moldova Nouă

Cărășenii nu au probleme sau nu vor să le semnaleze? Interes minim spre deloc față de audiențele prefectului în teritoriu!