Cărășenii nu au probleme sau nu vor să le semnaleze? Interes minim spre deloc față de audiențele prefectului în teritoriu!

Cetățenii județului Caraș-Severin fie nu au probleme, fie sunt prea puțin interesați de ce se întâmplă în jurul lor. Audiențele de până acum ale prefectului, organizate în Băile Herculane și Moldova Nouă, „s-au soldat” cu doar 17 persoane active.

Începând din luna august, prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, a organizat audiențe în două orașe: Băile Herculane (11 august) și Moldova Nouă (21 septembrie). Deși reprezentantul Guvernului în teritoriu a încercat să vină astfel în sprijinul celor care nu au posibilitatea să facă drumuri dus-întors până la Reșița, inițiativa sa nu a fost apreciată. În total, doar 17 cetățeni s-au înscris la audiențe, 13 în Băile Herculane și 4 în Moldova Nouă.

Printre problemele pe care le-au semnalat cetățenii se numără aspecte legate de fondul funciar, probleme edilitar-gospodăreşti, care, de la situaţii concrete, vizând, de exemplu, disciplina în construcţii, au translat chiar şi spre unele iniţiative cetăţeneşti de sistematizare şi dotare cu mobiliar stradal, probleme sociale, litigii cu autorităţile, aspecte referitoare la minorităţi, poluare, dezvoltare zonală și mediu de afaceri.

„Pentru întregul portofoliu de interpelări ale cetăţenilor s-au dat fie răspunsuri pe loc, când situaţiile au fost concrete şi, mai ales, clare, cu specificarea cadrului normativ adecvat, respectiv, îndrumarea solicitanţilor de audienţe, când a fost cazul, pe o cale firească, normală, legală spre autorităţile şi instituţiile competente în soluţionare, fie problemele au fost preluate, pentru cetăţeni, şi redirecţionate, în baza OG nr.27/2003, spre competentă soluţionare, către instituţiile abilitate”, a declarat prefectul Florența Albu.

celtic transilvania 1000x100px

Audienţele acordate în teritoriu continuă joi, 6 octombrie, la Oraviţa. Întâlnirea prefectului cu cetăţenii interesaţi, care sunt aşteptaţi să vină şi din localităţile din întreaga zonă pentru a-şi expune problemele, va avea loc în sala de şedinţe a Consiliului Local din Primăria Oraviţa, cu începere de la ora 11.00.

Înscrierea solicitanţilor se face zilnic, până la data audienţei, între orele 8.30 şi 15.30, personal, la secretariatul primăriei. De asemenea, la numărul de telefon 0255 210 459, consilieri din cadrul Compartimentului Comunicare, Informare şi Relaţii Publice al Instituţiei Prefectului vor consemna datele de contact ale cetăţenilor interesaţi, dar şi problematica la care doresc să se refere în întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, după următorul program: luni, marţi, între orele 8.30- 16.00, iar miercuri, între 8.30 – 18.00.

banner maxagro