Încă o unitate mobilă de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 va fi pusă în funcțiune la Timișoara. Anunțul managerului Spitalului Județean

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Unitatea mobilă de terapie intensivă din Galați va fi transferată la Timișoara, în această noapte, a anunțat astăzi managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu. Aceasta va avea 12 paturi și va fi deservită de personalul medical al Județeanului din orașul de pe Bega. 

„Spitalul Județean din Timișoara a solicitat în cursul zilei de ieri comandantului de acțiune, domnului doctor Raed Arafat, o unitate mobilă pentru a sări în sprijinul colegilor noștri din județ având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 și epuizarea capacității de tratare de către spitalele suport din județ. La fel cum am făcut-o în primul val al pandemiei, atunci când am reușit să organizăm cea mai mare unitate roșie din țară cu un număr de 115 paturi și 15 paturi ATI, într-un timp record de aproximativ trei zile, de data aceasta ni s-a aprobat și va sosi în cursul nopții, de la Galați, o unitate ATI mobilă pe care o vom pune în funcțiune în cel mai scurt timp și de asemenea, consultându-ne cu specialiștii ne gândim și la posibilitatea redeschiderii acelei zone roșii, fie în cadrul clădirii de Ortopedie, fie în cadrul Casei Austria pentru a putea ajuta și a nu trata, cum facem până acum, doar cazurile dificile și care necesită intervenție chirurgicală, ci și pe partea de cazuri moderate și chiar ușoare”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Raul Pătrașcu.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara mai spune că pacienții care urmează să fie internați aici vor fi îngrijiți de medicii, asistentele și infirmierele de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.

În Timișoara mai există o unitate ATI în curtea Spitalului ”Victor Babeș”, inaugurată în 18 iulie. Aceasta are 12 paturi. De asemenea, pacienții COVID sunt tratați și în spitalul modular instalat pe Stadionul CFR din Timișoara.

Potrivit celei mai recente raportări a autorităților, în Timiș sunt internate, la această dată, 214 persoane confirmate cu coronavirus, dintre care 21 la ATI.