Încă o promisiune guvernamentală. Autostrada Sudului va trece prin Caraş-Severin şi va fi gata în 5 ani! [VIDEO]

Guvernul va construi în parteneriat public-privat trei autostrăzi, a anunţat azi vicepremierul Viorel Ştefan. Cea mai lungă dintre acestea va trece prin Caraş-Severin şi va fi gata în 5 ani, a spus reprezentantul Guvernului.

„Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, în lungime de 109 kilometri, va avea şi un pod peste Prut, iar autostrada Ploieşti-Braşov-Râşnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai râvnită de către partenerii privaţi, având în vedere traficul intens şi potenţialul turistic din această zonă. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii şi transportatorii din sudul ţării”, a declarat în această seară Viorel Ştefan, la un briefing de presă transmis de televiziunile de ştiri.

Potrivit vicepremierului, lucrările la Autostrada Sudului vor începe în 2019 şi se vor încheia peste 5 ani. Autostrada de 550 km ar urma să asigure „conexiunea între centrele socio-economice din sudul și sud-vestul ţării (Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Lugoj), legătura cu Serbia și Bulgaria, la podul de la Calafat, conectarea zonei de sud cu Coridorul IV pan-european, la Lugoj“, se arată în Proiectul de investiţii strategice prin parteneriat public privat, care se regăseşte într-un proiect de hotărâre de Guvern din această lună.

În acelaşi document prezentat de Viorel Ştefan se precizează că principalele beneficii prin realizarea Autostrăzii Sudului ar fi: dezvoltarea economică în zona de sud a ţării; crearea de locuri de muncă; dezvoltarea turismului în Defileul Dunării, Munţii Cernei, zonele balneare etc.; eficientizarea traficului și creșterea siguranţei călătorilor. În Caraş-Severin, Autostrada Sudului se va suprapune pe Drumul European E70.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Declarații de presă susținute de vicepremierul Viorel Ștefan

Declarații de presă susținute de vicepremierul Viorel Ștefan

Gepostet von Guvernul României am Dienstag, 22. Mai 2018

banner maxagro