Aeroportul din Caransebeș se poate reinventa cu ajutorul unor investitori din Lugoj

La Caransebeș ar putea să se deschidă un liceu tehnologic privat cu specific de aviație. Ca locație sunt vizate spațiile de la Aeroportul Caransebeș. Intenția vine de la un om de afaceri din Lugoj, care are deschise o grădiniță și o școală private în Lugoj.

Reprezentanții firmei AUŞNIT, OLARIU ȘI ASOCIAȚII SRL, în spatele căreia s-ar afla moştenitorii renumitului industriaș din perioada interbelică Max Auschnitt, au purtat mai multe serii de discuții atât cu primarul Caransebeșului Felix Borcean, cât și cu foștii aviatori din municipiu, cunoscut fiind faptul că pe Aeroportul din Caransebeș a funcționat o bază de elicoptere.

Societatea AUŞNIT, OLARIU ȘI ASOCIAȚII SRL din Lugoj, care a deschis cea mai mare parcare securizată din Banat pe centura Lugojului, are în intenție să amenajeze în spațiile din zona aeroportului, inclusiv clădirile fostei unități militare, un parc de dezmembrări aparate de zbor, în Europa existând în prezent doar două astfel de parcuri.

Senatorul Ion Marcel Vela a anunțat intenția unei asemenea investiții în cadrul unei conferințe de presă, spunând că în luna iunie ar urma să aibă loc o întâlnire cu omul de afaceri.

Potrivit primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean, ideea de a investi pe aeroportul din Caransebeș este una binevenită, aducând în urbea de pe Timiș și Sebeș noi locuri de muncă, dar și oferind elevilor o instituție de învățământ privată inedită, în țară la ora actuală fiind doar două astfel de unități de învățământ.

„Am fost la Lugoj și am vizitat școlile private al domnului Gabriel Olariu. Nu este nici atât de costisitor din partea părinților, iar pentru elevi este totul nou, conform standardelor europene. Dacă și la Caransebeș s-ar concretiza un astfel de proiect strict în domeniul aviației, cred că ar avea succes. Elevii vor învăța tot ce este legat de tehnologia aparatelor de zbor și, la finalul studiilor, pot găsi de lucru în acest domeniu dacă și al doilea proiect de schrott de avioane va prinde condur. Din discuțiile cu dl. Olariu am înțeles că intenția domniei sale nu se oprește aici, aeroportul putând deveni și un punct cargo sau charter pentru mărfuri”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.