Încă o lovitură pentru cârcotași! Spații mari și animale îngrijite corespunzător la Grădina Zoologică din Reșița

casinoherculane by sungarden

Dorința de a strica orice merge bine depășește uneori interesul general al comunității. O astfel de rea intenție s-a propagat rapid în mediul online la sfârșitul lunii ianuarie. După DSVSA, o asociație din București a efectuat și ea un control la Grădina Zoologică din Reșița pentru a vedea cât adevăr se ascunde în spatele acuzațiilor.

Animalele sunt foarte slabe și rănite, ținute în condiții improprii. Sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse recent în mediul online de o vizitatoare a Grădinii Zoologice „prof. Ioan Crișan” Reșița. Informațiile au fost demontate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin la doar câteva zile distanță. Nu este însă singura instituție care a intervenit pentru a face un control „la firul ierbii”.

Asociația ARCA – Animal Rescue and Care și-a trimis reprezentanți la Reșița pentru a verifica ce anume se confirmă din comentariile mult controversate. Deși spune că nu susține amenajarea grădinilor zoologice pentru a ține animale captive, ARCA recunoaște excepțiile pentru care zoo Reșița merită… un like.

„În primul rând, se impune să spunem că noi, la ARCA, suntem de acord cu ideea de grădină zoologică doar atunci când scopul acesteia este conservarea speciilor sau programele de reintroducere a animalelor în sălbăticie. Grădina zoologică din Reșița nu face parte dintre acestea, scopul ei fiind acela de simplă expunere a animalelor pentru vizitatori.

Deși repetăm că nu suntem de acord cu această practică, este totuși una legală, iar în afară de privarea de libertate (care este foarte gravă, din punctul nostru de vedere), animalele de acolo sunt îngrijite corespunzător: spațiile de cazare exced în general suprafețele minime impuse de legislație, iar stocurile de hrană sunt suficiente și de calitate.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Mai mult decât atât, grădina zoologică de la Reșița tocmai a pornit un program promițător de reproducție a zimbrilor, pentru suplimentarea materialului genetic deja existent în pădurile din România.”, transmit reprezentanții ARCA.

Asociația promite că va continua astfel de controale în această primăvară la toate grădinile zoologice din România pentru a vedea dacă sunt respectate normele Ordinului de autorizare 1798/2007 dat de Ministerul Mediului.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/