Aviz negativ pentru ministrul Vela! „Senatorii și deputații PSD nu mai au ce căuta în Parlament!”

Primii patru miniştri propuşi în Guvernul Orban II au fost audiaţi, astăzi, în Parlament, dar numai unul dintre ei a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite. Este vorba de Nicolae Ciucă, propus la Apărare, în timp ce Costel Alexe, Florin Cîţu şi Marcel Vela au primit aviz negativ!

Deşi PNL a anunţat public că nu va vota învestirea propriului Guvern pentru a se ajunge la alegeri anticipate, liberalii din comisii şi-au susţinut miniştrii la audieri. Aceștia și-au prezentat activitatea din primele trei luni de guvernare.

Costel Alexe, propus la Mediu, Florin Cîţu, propus la Finanţe, şi Marcel Vela, propus la Interne, au primit aviz negativ la audierile din comisiile Parlamentului. Acestea nu au fost lipsite de scandal. Marcel Vela le-a cerut aleşilor din Comisie să nu îi ia apărarea, doarece se consideră „călit”. „Nu trebuie să îmi luaţi apărarea, dragi colegi. De trei luni de zile, sunt călit”, a spus Vela, în timpul audierii. La ieșirea de la Comisie, liderul PNL Caraș-Severin a pus tunurile pe social-democrați, despre care spune că și-ar dori să dispară din Parlament. „Cetățenii au văzut că ceea ce vrem noi să facem este pentru binele României. Propunerile de eficientizare a Ministerului de Interne, tot ce am făcut până acum sunt măsuri care aduc plus valoare în relația ministerului cu cetățenii. Votul acesta negativ arată că PSD, deputații și senatorii puși din pixul domnului Dragnea nu mai au ce căuta în Parlament, votează la comandă și ar trebui să plece acasă. Eu am sperat să primesc un aviz pozitiv”, a declarat Vela. 

Audierile vor continua marți, cu Virgil Popescu, ministru propus la Economie, Cătălin Predoiu, propunerea pentru Justiţie, Monica Anisie, propunerea la Educaţie.

Parlamentarii vor vota învestirea Guvernului Orban pe 24 februarie.