Încă o iarnă fără centrală termică la Spitalul Județean din Timișoara. Care e problema?

spitalul judetean timisoara

Intențiile autorităților județene de a instala o centrală termică la Spitalul Județean din Timișoara, pentru ca instituția să nu mai depindă de căldura și apa caldă furnizată cu țârâita de compania Colterm, nu au putut fi puse efectiv până acum în practică. CJ Timiș a alocat 750.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice. 

După problemele din toamna trecută generate de sistarea furnizării căldurii în locuințele timișorenilor, spitale, școli și alte instituții racordate la Colterm, cei de la Consiliul Județean Timiș și-au luat angajamentul să instaleze o centrală termică la cel mai mare spital din vestul țării. Chiar dacă fonduri au fost alocate pentru această achiziție, planul nu a putut fi pus în practică până acum. Din motive tehnice.

„Confirm faptul că în momentul acesta avem să ne întocmească proiectul de reabilitare a centralei termice, valorile rezultate în devizul general urmând să fie prezentate.”, a spus în fața consilierilor județeni Laurențiu Stavrat, inginer în cadrul Serviciului Tehnic de la Spitalul Județean Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Întrebat de președintele Alin Nica în cât timp ar putea avea estimarea finală și indicatorii tehnico-economici aprobați în consiliul județean, inginerul a răspuns: „În 35 de zile de la data semnării contractului. Noi l-am semnat săptămâna aceasta.”

Anul trecut în noiembrie, consilierii județeni au alocat spitalului, în urma unei rectificări bugetare, 750.000 de lei pentru această investiție. Județeanul are de ani buni o centrală termică, însă nefuncțională. Încă din 2006, potrivit unui anunț de pe site-ul spitalului, s-au alocat fonduri pentru redimensionarea instalației centrale termice.

banner 970 x 250