Încă o finală europeană pentru Cristi Chivu! Dar în echipă cu Sir Alex Ferguson!

După ce a câştigat toate competiţiile importante din Olanda, cu Ajax Amsterdam, din Italia, cu AS Roma şi Inter Milano, şi apoi cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, Liga Campionilor, cu Inter, reşiţeanul Cristi Chivu revine azi în fotbalul mare. La Stockholm!

În Suedia se dispută în această seară, de la ora 21.45, finala Europa League, între Ajax Amsterdam şi Manchester United. După ce şi-a pus ghetele în cui, Cristi Chivu a fost legitimat, la vârsta de 36 de ani, într-o nouă echipă: aceea de observatori tehnici ai UEFA!

Chivu a fost selecţionat în corpul de observatori tehnici ai finalei Europa League, alături de Sir Alex Ferguson, Mika Paantelainen, Thomas Schaaf, Stefan Majewski şi Dejan Stankovici. Observatorii tehnici UEFA vor stabili jucătorul finalei, îi vor desemna pe cei mai buni 18 fotbalişti din actuala ediţie a competiţiei europene şi vor alege cele mai frumoase 10 goluri din Europa League.

„Ca un fundaş puternic, Chivu a urcat înălţimi considerabile. În acest sezon, UEFA i-a oferit şansa de a-şi spori şi mai mult cunoştinţele despre joc, lucrând ca observator tehnic. Prima sa campanie în acest nou rol culminează cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Europa League”, se precizează într-un articol publicat pe site-ul uefa.com, citat de ziare.com.

„Ca jucător, mă ghidam după ce îmi spunea antrenorul. Acum, eu trebuie să intru în mintea ambilor tehnicieni să încerc să descopăr ce gândesc ei. Trebuie să văd cum reacţionează când sunt în dificultate, cum mută în acele momente. Nu e ca şi cum te-ai uita la un meci ca suporteri. Atunci urmăreşti în principal echipa favorită. E ceva nou pentru mine, dar îmi place”, a declarat Cristi Chivu pentru site-ul UEFA, informează adevarul.ro.

Cristian Chivu a devenit fotbalist profesionist la CSM Reşiţa, de unde a fost transferat la Universitatea Craiova. Apoi a evoluat la Ajax Amsterdam, AS Roma şi Internazionale Milano. A fost, de asemenea, căpitan al echipei naţionale de fotbal.

Sir Alex Ferguson, acum coechipier cu Cristi Chivu în corpul de observatori tehnici UEFA, a câştigat mai multe trofee decât oricare alt antrenor din istoria fotbalului englez, conducând de pe bancă pe Manchester United în peste 1000 de meciuri, timp de 20 de ani! Este al doilea antrenor ca longevitate în istoria lui Manchester United, în urma unui alt „Sir”, Matt Busby. În finala de azi se confruntă, aşadar, fosta echipă a lui Chivu, Ajax, cu fosta echipă a lui Ferguson, Manchester.