Banatul Caransebeș a murit după trei ani pe prima scenă a României! Oamenii de încredere ai premierului au ucis jocul la fileu în orașul lui Grindeanu!

Echipa de volei masculin a municipiului Caransebeș dispare de pe harta sportului românesc! Primarul Felix Borcean dă vina pe premierul Sorin Grindeanu, caransebeșean de-al său!

Primăria Caransebeș se declară neputincioasă în ceea ce privește situația clubului de volei din municipiu. Mai exact, administrația publică locală nu ar mai dispune de resursele financiare necesare pentru ca Banatul Caransebeș să continue în prima ligă de volei masculin a țării. Ba, mai mult decât atât, își va înceta total activitatea! De vină ar fi măsurile Guvernului Grindeanu, explică primarul Borcean. „La volei e nevoie de 15 miliarde pe an pentru prima ligă. E un proiect care s-a făcut într-un moment în care cădeau banii pe noi, a fost perioada cu centura. Acum au apărut măririle de salarii în primărie, aici am pierdut vreo 40 de miliarde față de anul trecut. Per total am pierdut 99 de miliarde față de anul trecut. Puteam ține zece echipe de volei! Bugetul local e mai mic cu 99 de miliarde față de anul trecut, ce să mai susții în condițiile astea?!”, a explicat edilul-șef motivele pentru care Banatul Caransebeș e deja istorie.

Soluții s-au căutat, dar voleiul e prea puțin atractiv pentru mediul privat caransebeșean. Puținii sponsori care au venit lângă echipă nu pot asigura bugetul necesar, astfel că jocul s-a încheiat. „Singurul mare finanțator care ar fi putut să se implice este TMD. Eu am discutat cu ei, dar nu se implică în proiecte de sport, ci doar în proiecte sociale”, a mai spus Borcean.

E o palmă dată sportului din Caransebeș!

Decizia administrației locale poate părea surprinzătoare, mai ales în condițiile în care Guvernul a adoptat zilele trecute unele modificări ale Legii educației fizice și sportului, printre care și aceea conform căreia 5 la sută din bugetul autorităților locale pot fi destinați pentru susținerea activității sportive. Dezamăgirea oamenilor de sport e cu atât mai mare. Am revigorat voleiul în Caransebeș pentru cinci sezoane competiționale, două în Divizia B și trei în Divizia A. Am înscris acest sport cu tradiție în Caransebeș pe harta națională a marilor cluburi de volei. Din păcate, am primit și noi informația că Primăria nu mai intenționează să finanțeze echipa. Este o palmă dată acestui oraș, din punctul meu de vedere, pentru că oamenii care au venit meci de meci la sală și care plătesc impozite la Primărie meritau să se bucure de acest sport. Noi nu ne dăm bătuți, am vorbit cu președintele Federației  Române de Volei și dacă găsim înțelege în altă parte putem să continuăm. Și asta pentru că acum s-a modificat legea sportului și primăriile sau consiliile județene nu mai trebuie să fie speriate că dau bani la sport. Noi vom continua să prezentăm proiectul nostru și Consiliului Județean Caraș-Severin și celor de la Timiș, poate cineva dorește să investească în sport. Doar așa creăm exemple de urmat pentru că știm cu toții că din ce în ce mai puțini copii aleg să practice un sport”, ne-a precizat președintele AS Volei Club Caransebeș, Cristian Stepanescu.