Încă o biserică din Timișoara va fi inclusă în patrimoniul cultural al orașului. Va deveni obiectiv turistic

biserica

Grupul de Acțiune Locală Timișoara, alături de Fundația Filantropia și Parohia Fabric Vest au semnat un parteneriat prin care va fi întocmită documentația necesară pentru ca lăcașul de cult Fabric Vest – Pogorârea Sfântului Duh să poată deveni obiectiv turistic, inclus în patrimoniul cultural al orașului. 

Într-o primă etapă, în curtea bisericii aflată pe strada Ștefan cel Mare din Timișoara va fi amplasat un monument pentru comemorarea eroilor Revoluției din decembrie 1989, monument care va fi creat de sculptorul Linda Saskia Menczel.

„Împreună cu partenerii, Parohia Fabric Vest și Asociația Filantropia, am contactat un artist plastic astfel încât în curtea bisericii va fi montat un monument pentru eroii Revoluției, un monument care se va încadra în peisajul zonei. Sperăm că autoritățile, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, vor considera că această biserică merită să fie trecută în lista obiectivelor turistice ale orașului nostru, astfel încât să putem să adăugăm plusvaloare acestei zone, împreună cu investițiile și activitățile care ulterior se vor desfășura în jurul bisericii.”, a declarat Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Recent, GAL Timișoara a distribuit unui număr de 600 de copii, elevi și preșcolari, pachete cu conținut cultural, în cadrul proiectului derulat de Grupul de Acțiune Locală Timișoara în parteneriat cu Fundația Filantropia.

„Acordul de parteneriat are scopul de a recunoaște și de a ne alătura eforturilor pe care le fac Parohia Fabric Vest și Asociația Filantropia pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi din zona Fabric, Traian și Plopi. Ne-am simțit onorați să fim alături de ei și să putem împărți 600 de pachete culturale pentru copii, la școala generală și la grădinițele din zonă, și mai mult decât atât, să putem oferi tuturor locuitorilor Timișoarei posibilitatea de a avea acces egal la servicii.”, a mai spus Cătălin Tiuch.

În zona Fabric Vest, parohia are în derulare un proiect în valoare de 500.000 de euro pentru realizarea unui centru de zi care să ofere servicii sociale și educaționale copiilor aflați în dificultate. În plus, Asociația Filantropia a accesat un alt proiect, în valoare de 800.000 de euro, prin care își propune să recalifice profesional oamenii din zonă ca să le poată crește nivelul de trai.

Foto principală: Facebook/Smile for Photo