În vreme de pandemie, românii au cea mai mare încredere în Arafat. Iohannis și Orban… mai la urmă

Cel puțin așa arată rezultatele sondajului Quest Research, desfășurat telefonic și online, între 13 și 15 aprilie, pe un eșantion de 1.250 de respondenți. Reprezentativitatea eșantionului este de ±3%.

Printre altele, sondajul a măsurat și gradul de încredere a populației în principalele personalități publice, parte a luptei împotriva COVID-19. Surprinzător, pe primul loc nu se situează un politician, ci Raed Arafat, pe care guvernanții au încercat să-l înlăture de la conducerea SMURD.

Astfel, din cei 1.250 de intervievați, 33% au spus că au încredere foarte mare în Arafat, 14% – în președintele Klaus Iohannis, 11% – în ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și 10% – în premierul Ludovic Orban.

Tatăl SMURD-ului conduce și la capitolul „ceva încredere”, fiind susținut de 25% dintre respondenți, Klaus Iohannis – 20%, Nelu Tătaru – 19% și Ludovic Orban – 16%.

În schimb, premierul României este pe primul loc când vine vorbe de încredere „deloc”, cu 44%, poziția a doua aparține președintelui României, 36%, Nelu Tătaru – 32% și Raed Arafat – 14%.

Când vine vorba de instituții, românii declară că au cea mai mare încredere în Ministerul Sănătății – 32%, Organizația Mondială a Sănătății – 31%, în mass-media și Guvern – 16% și în primăriile din localitatea celui intervievat – 15%.