În Valea Domanului se schimbă tactica! Metalul Reșița – rampă de lansare pentru tinerii jucători!

Divizionara secundă Metalul Reșița și-a schimbat din mers strategia pentru restul sezonului 2015-2016. Antrenorul Carol Gurgu urmărește la lucru în aceste zile tineri jucători care aspiră la un loc în lotul echipei din Valea Domanului, pentru șansa de a evolua în Liga a II-a. Sâmbătă va trage linie și îi va anunța pe cei ce vor fi convocați la reunirea oficială de pe 18 ianuarie. Între timp, vechii jucători încep să-și rezilieze contractele.

În pauza de iarnă, conducerea CS Metalul Reșița, forțată în special de situația financiară, dar și de poziția din clasament, a decis să-i lase pe seniori să-și caute alte echipe, urmând să mizeze pe tineri până la finalul sezonului. Deja Liuba și Feher și-au reziliat contractele cu Metalul, anunță antrenorul Carol Gurgu. Despre Liuba se vorbește că ar urma să rămână în Valea Domanului, pentru a trece la liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin, CSM Școlar Reșița.

Anunțată de acum câteva zile, acțiunea de selecție i-a determinat pe mulți jucători tineri de 17-22 de ani să vină în Valea Domanului. Carol Gurgu i-a testat deja într-un joc școală, un alt test urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 11. Jucătorii dornici de afirmare sunt așteptați în continuare la Metalul Reșița. Ei rămân în cantonament la stadion până sâmbătă, când se vor trage primele concluzii, iar Carol Gurgu va anunța lista jucătorilor care l-au impresionat și care vor veni luni, 18 ianuarie la reunire, pentru a începe pregătirile alături de ceilalți componenți ai lotului.

„E un nou început pentru noi. E într-adevăr mai greu, pentru că în luna decembrie ne așteptam la altceva, în sensul finanțării, la revenirea la vechiul contract care prevedea o altă sumă pentru finanțarea echipei. Am discutat cu patronul Cătălin Rufă și am hotărât să punem accentul pe creșterea copiilor, să le dăm o șansă și lor, pentru că în foarte puține locuri din țară se întâmplă acest lucru. Am ținut să fie jucători din Reșița, dar și din alte localități din Caraș-Severin, precum și din țară. Eu îmi doresc ca odată cu selecția de astăzi și din zilele următoare, să mai vină copii din țară. Astăzi au venit aproximativ 36 de copii. Vreau să-i văd, să-mi dau seama de calitățile lor și să triez dintre ei, pentru a face echipa cea mai bună. Voi opri copiii cei mai buni. Au jucat la echipe destul de bunicele, și la Liga a II-a și la Liga a III-a și la Juniori Republicani, deci ar putea fi un pas mare pentru ei în aceste zile“, a spus Carol Gurgu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661195616604″]

„Sâmbătă se va finaliza acțiunea de selecție, când le voi transmite jucătorilor care rămân pentru data de 18 ianuarie, când va fi reunirea lotului. Luni vor veni și ceilalți jucători. Mai sunt jucători consacrați, nu din vechiul lot, ci mai noi, cu care am luat legătura și vor veni alături de această echipă. Lotul va fi undeva la 24 de jucători. Până prin 25-27 februarie se va ști exact, dar eu vreau să am un lot stabil încă de pe acum, să nu am niciun fel de emoții pentru reluarea campionatului. Chiar dacă vom juca cu jucători tineri, ei vor acumula experiență. Dacă se preconizează să rămânem în play out, după retragerile echipelor din Caransebeș și Oradea, vom avea 18 meciuri în care tinerii își pot arăta valoarea“, a mai precizat Carol Gurgu.

Reunirea oficială a echipei Metalul Reșița va fi luni, 18 ianuarie, la ora 14, în Valea Domanului. Primul meci amical este programat miercuri, 20 ianuarie, pe terenul sintetic, cu echipa de Liga a III-a, CS Ineu.