În urma scandalurilor generate de primarul terorist, Consiliul Local din Domașnea riscă să fie dizolvat!

În satul fără câini unde tronează legea pumnului, ilegalitățile se țin lanț. După ce problema elevilor din Domașnea care învață în casa unuia dintre profesori nu a sensibilizat pe nimeni, se pare că nici haosul din ședințele de Consiliu Local nu poate fi ținut în frâu.

Agresivitatea primarului din Domașnea, Petru Lorinț, nu se rezumă doar la pumnii dați unuia dintre cetățeni. Din spusele consilierilor locali, obligați să coopereze zilnic cu cel care conduce comuna după bunul plac, primarul Lorinț a instaurat un sistem bazat pe teroare. Toți sătenii își țin gura în fața deciziilor marelui edil-șef, iar colegii din consiliu vin la ședințe cu poliția după ei pentru a se simți în siguranță.

La Domaşnea, administraţia publică locală funcţionează după legea proprie a primarului și se pare că nimeni nu îndrăznește să miște un deget. Ședințele de Consiliu Local se țin în toiul nopții, cu ușile închise, unde se votează hotărâri după bunul plac al celui care ține frâiele comunei.

Situația a ajuns și pe masa Instituției Prefectului, care a mai întâmpinat până acum probleme cu modul în care se aplică legea în Domașnea. Cu toate acestea, nici autoritățile județene nu pot face nimic pentru a spulbera teroarea pe care Petru Lorinț o promovează printre consilierii și consătenii săi.

Nu este o situație care să intre în competența Prefecturii, eu nu am cum să mă pronunț referitor la acest aspect. Între noi și primării există o relație de colaborare. Nu sunt în competența de a face aprecieri asupra modului de comportare a primarului și a consilierilor în Consiliul Local”, a explicat Nicolae Ciobanu, subprefectul județului Caraș-Severin.

Cu toate acestea, se pare că autoritățile locale din Domașnea se află totuși în vizorul Prefecturii de mai multă vreme, pentru că există deja o sesizare cu privire la modul în care sunt respectate legile în comună.

Există o procedură de verificare a legalității actelor administrative emise de Consiliul Local. La Domașnea am avut niște aspecte legate de închirierea pajiștilor. Noi am făcut o solicitare către Direcția Agricolă, s-a făcut un control de specialitate acolo și s-a constatat că au fost unele scăpări când s-a făcut reglementarea prin actele administrative, în sensul că contractele cadru de concesionare și închiriere trebuie să se facă cu localizare exactă a blocului fizic. Ei nu au avut așa ceva”, a mai menționat subprefectul Nicolae Ciobanu.

Mai mult decât atât, se pare că ilegalitățile jonglate de primarul Petru Lorinț ar putea duce la dizolvarea Consiliului Local. Pe lângă neregulile găsite în acte, autoritățile din Domașnea au trecut într-un registru cadru personal faptul că, la concesionarea pajiștilor, pot participa doar crescătorii de animale fără litigii cu primăria.

Din punctul nostru de vedere acest lucru reprezintă o limitare și o restricție abuzivă. Trebuie scoasă din hotărârea de Consiliu Local și le-am cerut revocarea, pentru că trebuie ca toți crescătorii de animale să poată participa la licitații”, după cum explică Nicolae Ciobanu.

În cazul în care „primarul terorist” nu va ține cont de aspectele semnalate de oficialii județeni, hotărârea de Consiliu Local în cauză va fi anulată în instanță.

Dacă nu binevoiesc să facă revocarea, vom ataca în instanță. Dacă sunt trei hotărâri de Consiliu Local anulate în timpul unui mandat, se dizolvă Consiliul Local. Dacă ei vor să ajungă în situația asta, nu au încotro”, a mai menționat subprefectul județului.

Comments

  1. ion says:

    ha ha ha ha ha,branza si rachia de la domasnea face omul sa scrie numai baliverne,ha ha ha,auzi sa se dizolve consiliul local,ha ha ha