Consilierii județeni au adoptat, în ultima ședință din acest an, documentația tehnico-economică – faza studiu de fezabilitate – pentru realizarea punctului de trecere a frontierei din cadrul proiectului „Repararea infrastructurii de navigație a Canalului Bega”.
Proiectul este implementat de CJ Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Secretariatul Provincial pentru Dezvoltare Regională, Cooperarea Interregională și Autoguvernarea Locală a Provinciei Autonome Voivodina și Societatea Publică de Gospodărire a Apelor „Vode Vojvodine”.
În cadrul acestui proiect, CJ Timiș trebuie să elaboreze documentația tehnică pentru realizarea unui punct de trecere pietonal și naval pe canalul Bega, pe teritoriul administrativ al localității Uivar. Punctul de trecere al frontierei va deservi atât traficul naval pe canalul Bega, cât și circulația bicicliștilor pe pista de biciclete. Pentru amplasarea acestui punct de trecere a frontierei, Uivar a transferat în domeniul public al județului o parcelă de teren de 1.000 mp, situată în exteriorul digului și în vecinătatea graniței de stat cu Republica Serbia.
Punctul de trecere a frontierei va avea parter, două etaje și un etaj retras. Biroul pentru dispecerat, cel pentru vamă, pentru căpitănia de port și cel pentru șeful punctului de trecere a frontierei vor fi la etajul al doilea.
Potrivit hotărârii aprobate de consilierii județeni, punctul de trecere a frontierei trebuie să fie gata într-un an. Costurile se ridică la 9 milioane de lei cu TVA, iar banii vin prin Programul Interreg IPA Romania- Republica Serbia 2014 – 2020. Documentația – studiul de fezabilitate, documentația pentru obținerea autorizației de construcție și proiectul tehnic – este elaborată de S.C. Gauss S.R.L.
CITEȘTE ȘI: Pas mare pentru reluarea navigației pe Bega, din Timișoara până în Serbia