Colterm, obligată să plătească amenda de 21 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi

colterm 2

Colterm este bună de plată. Societatea de termoficare a Timișoarei a pierdut procesul prin care a solicitat anularea amenzii uriașe în valoare de 107 milioane lei pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare pentru anul 2020.

Probleme fără sfârșit la Colterm. Societatea de termoficare a Timișoarei trebuie să plătească amenda uriașă pe care a primit-o pentru că nu a achiziționat certificatele verzi necesare pentru anul 2020.

La sfârșitul acestei luni, Curtea de Apel Timișoara a respins acțiunea depusă de Colterm, prin care amenda de 107 milioane lei, primită de la Administrația Fondului pentru Mediu, era contestată.

Respinge acțiunea în justiție formulată de reclamanta Compania Locală de Termoficare “Colterm” S.A., prin administrator judiciar consorțiul „Alfa & Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL”, în contradictoriu cu pârâta Administrația Fondului pentru Mediu, acțiunea având ca obiect: – anularea Deciziei nr. 35, emisă de Administrația Fondului pentru Mediu în soluționarea plângerii prealabile (contestației fiscale), comunicată societății reclamante la data de 09.08.2021; – admiterea plângerii prealabile (contestației fiscale) formulată de reclamantă împotriva Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021; – anularea în totalitate a Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021, în ceea ce privește stabilirea în sarcina reclamantei a obligației fiscale în cuantum de 106.863.467 lei, în temeiul art. 9 alin (1), lit. s) din O.U.G. nr. 196/2005 (exonerarea de plata acestor sume)”, scrie în soluția Curții de Apel Timișoara.

Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.