În Regiunea Vest, peste 100 de şcoli au WC în curte. Caraş-Severinul deţine întâietatea la tronuri!

Liviu Marian Pop, încă ministru al Educaţiei, a publicat pe pagina sa de Facebook o statistică referitoare la școlile care încă mai au toaletă în curte. Începe programul guvernamental de comasare a WC-urilor? 

Ministrul Pop a făcut-o în ziua de 24 ianuarie, cu menţiunea: „La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior“.

Potrivit tabelului postat de Liviu Marian Pop, cele mai multe şcoli cu WC în curte sunt în judeţele din Moldova: Vaslui – 389, Suceava – 219, Botoşani şi Iaşi – câte 207. Urmează Mehedinţiul, cu 118, şi Argeşul, cu 104. Cele mai puţine şcoli cu toalete afară sunt în Ilfov – una, Mureş – două, Giurgiu – 8, Covasna – 10, Harghita – 12.

Judeţul Caraş-Severin se află exact la mijlocul unui clasament naţional, pe locul 20, cu 39 de şcoli cu WC în curte. Mai multe decât în oricare din judeţele aflate în Regiunea Vest! Potrivit ministrului, în judeţul Timiş s-ar afla 29 de astfel de unităţi de învăţământ, în Hunedoara, 21, iar în Arad, 19.

„Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor“, a adăugat ministrul „Genunche“. Astfel înţelegem mai bine un alt anunţ al aceluiaşi ministru, cum că peste 500 de şcoli ar putea fi comasate. Se pregăteşte, altfel spus, lansarea programului guvernamental PSD-ALDE privind comasarea WC-urilor din învăţământ.

Sursă foto: gandul.info.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/