Belgienii de la „Thomas More“ au venit la „Eftimie Murgu“ şi au ajuns la primarul Adrian Torma

Parteneriatul dintre Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa şi o universitate belgiană, realizat în cadrul Programului Erasmus+, a intrat într-o nouă etapă.

O delegație formată din reprezentanți ai Universității „Thomas More“ din Mechelen (Belgia) și ai Fundației „Flemish-Romanian. The Open Network pentru dezvoltare comunitară“ s-au întâlnit, în 23 ianuarie 2018, în sala Senatului UEMR, cu conducerea universității reşiţene și reprezentanții autorităților județene pe domeniile turism și asistență socială, pentru a identifica căi de consolidare și extindere a parteneriatului existent.

„La întâlnire s-au stabilit o serie de proiecte concrete pe cele două domenii de studiu, turism și asistență socială. Astfel, la sfârșitul lunii martie, un grup de 10 studenți belgieni însoțiți de cadre didactice vor face echipă cu studenții de la universitatea reșițeană pentru un proiect de cercetare în domeniul asistenței sociale“, a detaliat Cristian Chioncel, prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu“ Reşiţa.

În aceeaşi zi, delegația din Belgia a avut stabilită o întâlnire în Clisura Dunării, la Coronini, la hostelul aparţinând UEMR, cu primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma. „În cadrul discuțiilor, s-au pus bazele unei viitoare colaborări în domeniul social, precum și în conturarea unei viziuni comune pentru dezvoltarea turismului în Clisura Dunării“, mai precizează Cristian Chioncel.