Dosare pe bază de răzbunări și avansuri sexuale sau intimidări și hărțuiri ale procurorului Bucurică?!

Procurorul general al României a încetat detașarea lui George Bucurică din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița ca urmare a unor înregistrări apărute pe un post de televiziune național, dublate de o plângere penală în care e acuzat de hărțuire sexuală.

Ajuns în urmă cu mai mulți ani la Parchetul din Oravița, procurorul George Bucurică a devenit la scurt timp inamicul numărul unu pentru mafia contrabandei cu țigări, pentru lumea interlopă și chiar pentru colegi de breaslă, care au protejat și susținut ani la rând o adevărată caracatiță infracțională. S-a ajuns la condamnări pe bandă rulantă și ani grei de pușcărie. Au apărut în schimb acțiuni de intimidare la adresa procurorului și familiei acestuia, amenințări cu acte de violență și încercări de discreditare și de eliminare din Ministerul Public. Reclamat în mai multe rânduri pentru abateri disciplinare și pentru că ar întocmi dosare ca urmare a unor răzbunări, în special de către fostul avocat Teofil Drugărin, procurorul Bucurică și-a dovedit de fiecare dată nevinovăția. Mai mult, Drugărin a ajuns să fie condamnat pentru hărțuirea procurorului într-un dosar în care a recunoscut că a fabricat înregistrări care aveau scopul de a-i strica reputația lui George Bucurică.

Zilele trecute, pe un post central de televiziune au fost difuzate înregistrări audio în care prim-procurorul i-ar face avansuri unei tinere, parte vătămată într-unul din dosarele instrumentate chiar de acesta. George Bucurică ar pune toată povestea pe seama începerii urmăririi penale față de primarul orașului Oravița. Și asta pentru că tânăra care a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara e angajată la hotelul familiei primarului, iar jurnaliștii care au prezentat înregistrările ar fi fost văzuți cazați în locația respectivă. Pe de altă parte, Dumitru Ursu, primarul Oraviței, l-a acuzat public pe George Bucurică că i-a deschis dosar penal ca urmare a unor chestiuni personale și nicidecum pe baza unor probe și indicii temeinice.

Cert  este că materialul apărut la TV a fost vizionat și de procurorul general, care a acționat preventiv. „Având în vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita procurorului Bucurică Radu George din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, precum și plângerile înregistrate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul lunii ianuarie 2018, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita și activitatea magistratului în cauză. În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie 2018, procurorul general a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin”, a transmis Ministerul Public.

gif card de energie dacus 1000x100

Mai mult,  a fost sesizată Inspecția Judiciare cu privire la săvârşirea de către Bucurică a unor abateri disciplinare, respectiv manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

Se vor efectua și verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurică, dar şi cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia.

Cum stau de fapt lucrurile urmează să stabilească organele de anchetă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/