În prima linie pentru dăruirea unui zâmbet! Sute de porţii de mâncare oferite nevoiaşilor din Moldova Nouă

În plină pandemie de coronavirus, când întreaga atenție este îndreptată spre medicii care luptă pentru a-i trata pe cei infectați, spre echipamentele de protecție, spre coșurile pline ochi de la market-uri, de cele mai multe ori cu produse mai puțin necesare vieții, nevoiașii, care abia dacă mai au după ce bea apă, sunt trecuți în plan secund, în cel mai bun caz, deși ei acum se află în prima linie a disperării, în situația în care o porție de mâncare caldă seamănă mai degrabă cu un adevărat festin.

Marea preocupare a zilelor noastre are legătură cu numărul alarmant de infecții cu coronavirus, însă foarte puțini și-au dat seama că cifra celor care nu mai au putere să lupte cu nepăsarea, cu ignoranța este cifra care reflectă adevăratul dramatism. Numărul crescut al bătrânilor care abia dacă-și permit o pâine, al tinerilor rămași fără locuri de muncă pare să nu intereseze pe nimeni. Din fericire, în orașul de la malul Dunării, oamenii cu suflet mare au reușit să spargă bariera nepăsării, să descopere atât dramele ținute ascunse de nevoiași, cât și suferințele acestora și să nu treacă rapid cu vederea peste aceste aspecte.

Sala de Evenimente – Alex Moldova Nouă, împreună cu parohia „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, alături de celelalte biserici de pe raza UAT-ului, a dat startul campaniei „Gătim pentru un zâmbet”, o campanie prin intermediul căreia sute de porții de mâncare caldă pe săptămână vor ajunge la cei mai puțin mângâiați de soartă, la cei care, tăcuți, așteaptă să se-ntâmple o minune; oameni flămânzi care, de cele mai multe ori se satură cu o cană cu apă, în loc să se gândească cum să dea cuiva în cap pentru niște mâncare.

Săptămânal, pe tot parcursul lunii aprilie, 300 de meniuri, gătite la Sala de Evenimente – Alex, vor fi distribuite, de către reprezentanții bisericilor, persoanelor vârstnice, oamenilor nevoiași din comunitate, acțiunea având ca scop, în primul rând, așa cum reiese din titlul campaniei, aducerea unui zâmbet pe buze, iar, în al doilea rând, reiterarea faptului că fiecare om valorează enorm, hainele ponosite fiind irelevante atunci când grija pentru semeni primează.

Weekendul acesta, sâmbătă, 11 aprilie, primele meniuri au fost deja distribuite publicului țintă, inițiatorii campaniei având nădejdea, cu sprijinul oamenilor de bine, să poată oferi chiar mai multe porții de mâncare caldă decât și-au propus inițial.

„Cu toții ne dorim, în viață, sănătate, dragoste sau diverse lucruri materiale, dar trebuie să realizăm că sunt multe persoane care nu își doresc decât să poată avea o masă caldă, în fiecare zi. Am hotărât să demarăm, la Sala Alex, o campanie care să vină în sprijinul persoanelor nevoiașe din comunitatea noastră. Campania «Gătim pentru un zâmbet» se adresează celor care, în aceste momente grele, se bucură dacă primesc o mâncare caldă. Vom găti de trei ori pe săptămână și sperăm, cu sprijinul celor care vor să ni se alăture, să putem depăși numărul de meniuri pe care ni l-am propus, asta pentru ca tot mai mulți oameni să poată beneficia de un mic ajutor. Poate că nu e mare lucru, însă pe modelul bulgărelui de zăpadă, sperăm ca demersul nostru să fie urmat și de alte comunități, întrucât, la acest capitol, lucrurile sunt de n ori mai îngrijorătoare. Din păcate, pentru unii, poate pare incredibil, dar, într-adevăr, realitatea nu este la fel pentru toți”, a explicat Alexandru Torma, administratorul Sălii de Evenimente – Alex Moldova Nouă și sponsorul principal al campaniei.

„Proiectul acesta, susținut de Sala de Evenimente – Alex în care suntem și noi parteneri, ne arată că oamenii din orașul nostru nu stau nepăsători la nevoile semenilor lor. Într-o perioadă tristă, când populația țării este cuprinsă de spaimă în fața noii epidemii, campania își propune să smulgă de pe chipurile întristate o rază de zâmbet, așa cum sugestiv este și intitulată această acțiune. Prin cuvintele Sfântului Apostol Pavel: «Purtați-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos», toți creștini suntem chemați să nu fim nepăsători la nevoile aproapelui nostru și să intervenim, căci cine îşi astupă urechea la strigătul săracului, nici el nu va căpăta răspuns când va striga. Nu este suficient să ne rugăm sau să postim, fără să împletim aceste virtuți și cu acțiunea de filantropie. «Dar din dar se face Rai», e o vorbă cunoscută de toată lumea. Deci, este important să ne construim «Raiul» prin cărămizile faptelor de milostenie. La prima distribuire a meniurilor, beneficiarii acestei campanii ne-au răsplătit cu zâmbete și bucurie. I-am încurajat să respecte măsurile impuse de autorități și i-am asigurat că sunt în rugăciunile noastre”, a ținut să transmită preotul Ion Nedelcu, slujitor în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă.

În atenția tuturor celor care vor să fie în linia întâi în privința aducerii unui zâmbet pe buze, pentru toți cei care din puținul lor vor să schimbe totul într-o lume mai bună, aceștia se pot alătura campaniei „Gătim pentru un zâmbet”, donațiile putând fi făcute în contul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă: IBAN: RO05RNCB0104022485880001.