Cei care doriți mușamalizarea să nu uitați că pe Dumnezeu nu îl păcălim!

Tuns de soție și nu de un hairstylist, așa cum procedează destui politicieni în plină pandemie de coronavirus, sfidând restricțiile impuse pe timpul stării de urgență, primarul orașului Moldova Nouă recunoaște că pentru el paharul cu frustrări a dat pe dinafară și mitraliază pe toată lumea! Mai ales după ce a aflat de presiunile care s-ar face pentru „liniște” în cazul morții preotesei de la Măureni, depistată post-mortem cu COVID-19.

„Puteam și eu, ca mulți dintre miniștrii «papițoi» sau alte fete de televiziune, să chem un frizer, pe ”șustache”, acasă și să rezolv problema la «negru», doar sunt «don primar», dar am ales să fiu corect”, subliniază edilul de la Dunăre. 

Adrian Torma consideră că românii au acceptat destul, în tăcere, deciziile proaste luate de guvernanți. Admite însă că orice gură deschisă poate fi pedepsită. În acest sens amintește cum a fost dat afară din PNL. Actualul social-democrat îndeamnă la disciplină și la respectarea legii, spune că acceptă să se supună deciziilor Guvernului, dar că nu găsește logica celor mai noi decizii ale actualilor guvernanți. „Închidem frizerii, chiar dacă ne vom «umple de păduchi» și, în curând, vom trăi pe viu imagini din filmul «Planeta Maimuțelor». Închidem cabinete stomatologice fără a găsi o soluție pentru urgente. În Caraș-Severin nu avem niciun cabinet, oficial, funcțional. Închidem mici afaceri, baruri, terase, pizzerii și cofetării, lăsând zeci de mii de oamenii fără un venit, dar protejăm funcționarii și tot felul de «cocote» politice cu pensii speciale. Alergăm să amendăm cetățenii care nu completează declarația pe propria răspundere, în timp ce pleacă mii de oameni din Suceava, oraș în carantina, fără niciun document clar și valabil conform ordonanțelor militare!”, sunt doar câteva dintre observațiile critice ale primarului Adrian Torma. 

De ce se întâmplă toate astea?! Torma are și răspunsuri, care nu sunt altceva decât critici foarte dure la adresa Guvernului Orban. „Așteptăm ordonanțe militare salvatoare la ora 23:00, seara, care ne povestesc cum rectificăm ordonanțele anterioare, ca și cum ”carul de la Caracal” s-a mutat în centru Bucureștiului. Ministrul Sănătății își dă demisia cu mulțumiri și lacrimi de iubire de la prim-ministru, dar în același timp se critică managementul spitalelor și al DSP. Păi nu acel ministru trebuia sa verifice starea spitalelor și a DSP-urilor?! Vede o țara întreagă haosul de la Cluj, de la aeroport și ni se vând gogoși că nu le putem fura dreptul de «a culege usturoiul». De trei săptămâni, Europa ajuta mediul privat cu tot felul de stimulente, la noi se împiedică ministrul de Finanțe în tot felul de analize și «selfie-uri», iar doamna ministru de la Muncaă e în conflict cu ideile dânsei de ieri și de alaltăieri … să avem răbdare, că de murit tot murim! De ce nu au plafonat prețurile la alimente, medicamente și produse medicale, așa cum s-a făcut la energie electrică, gaz sau benzina?”, acuză Adrian Torma, precizând totodată că-i este rușine că nu poate face mai mult pentru concetățenii lui în această perioadă în calitate de primar. 

Primarul din Moldova Nouă a tras și câteva concluzii. De data asta nu se referă doar la membrii actualului guvern, ci la toți cei care fac politică de mai bine de 15 ani: „Dați-vă demisiile și mergeți acasă, mai rău de așa nu se poate!”

Un mesaj special are însă pentru foștii săi colegi liberali, cu mulți dintre ei fiind prieten și astăzi. „Dragi foști colegi și prieteni din PNL, mai țineți minte cum criticam pesediștii că nu au curaj sa se opună unor decizii proaste luate de conducerea PSD când era la guvernare? S-a mutat cumva «ferma de struți» la PNL?! Astăzi, un fost coleg din PNL,  primar în Carașs-Severin, trece prin drama neputinței unui sistem corupt și falimentar, având un deces în comunitate. Vă îndemn pe cei care doriți mușamalizarea, să nu uitați că pe Dumnezeu nu îl păcălim!”, a adăugat Adrian Torma. 

CITEȘTE ȘI: SFÂȘIETOR. Asistenta ucisă de paranoia COVID-19, condusă pe ultimul drum, în aplauzele întregii comune. Un drum presărat cu flori!