Ediția a zecea a proiectului continuă excursiile în natură, atelierele în școli și tabăra din Poiana Mărului.
În cele nouă ediții de până acum, copiii au creat și amplasat 23 de căsuțe de păsări, au explorat cu bicicleta vecinătățile lacului Rusca Teregova și au descoperit cătunele Scărișoara și Ineleț din Valea Cernei. De asemenea, au putut experimenta cățărarea pe stâncă pe traseul Via Ferrata de la Turnul lui Liman, au descoperit speciile de arbori din Situl Natura 2000 Munții Țarcu în excursii la Cabana Cuntu și s-au familiarizat cu speciile de reptile și șerpi alături de biologul Alexandru Rădac.
Peste 2.550 de elevi au participat la excursii, ateliere, prezentări, concursuri despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură. 260 dintre ei au participat la tabere în Munții Țarcu iar opt elevi au reprezentat Situl Natura 2000 Munții Țarcu la taberele internaționale ale rangerilor juniori organizate de Federația Europarc în parcuri naționale din Europa.
Ranger Junior continuă vara aceasta. Asociația Altitudine Banat provoacă din nou copiii la experiențe în natură, în cadrul proiectului finanțat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Anul acesta vor avea loc întâlniri în școli, cu elevi din Timișoara și din comunitățile învenicate Sitului Natura 2000 Munții Țarcu, adică Armeniș, Teregova, Zăvoi, Glimboca, Măru. Parteneri în implementarea acestui proiect ne sunt: Liceul Teoretic Babel, Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Zăvoi și Școala Gimnazială Gheorghe Frățilă din Glimboca. Pentru detalii legate de activităţile Rangerilor Juniori în Munţii Ţarcu, copiii interesați sunt invitați să ia legătura cu organizatorii la numărul de telefon 0747 289 973 sau aici.