Copiii dau tonul sărbătoririi Munţilor Ţarcu

Asociația Altitudine – filiala Banat continuă activitățile recreative și educative cu copii și elevi din județul Caraș-Severin în Munții Țarcu, astfel că invită elevii din școlile de la poalele munților în 26 mai 2018 să sărbătorească împreună Ziua Munţilor Ţarcu la Poiana Mărului, în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. 

Potrivit managerului de proiect Loredana Ștefănuț, ca și în anii trecuți, vor fi pregătite pentru copii 13 ateliere care se vor desfășura în paralel: laboratorul naturii, căutare de comori pe Traseul Tematic „La Mesteceni”, sălbăticie în Munții Țarcu, prim ajutor în drumețiile montane, plimbare cu caiac, bicicletă, tiroliană, tir cu arcul, creativitate și multe altele.

Ziua Munţilor Ţarcu este organizată de Asociația Altitudine – Filiala Banat în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu

„Pentru ediția 2018 mulțumim firmei care s-a implicat cel mai mult, Restart Energy, dar și partenerilor Vila Dor și Vila Șucu Poiana Mărului și Bauster și voluntarilor care au pus suflet în organizarea acestui eveniment, Clubul de Turism Concordia Lugoj. Mulţumim în egală măsură voluntarilor şi şcolilor partenere, care sprijină deplasarea elevilor în Poiana Mărului: Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie Teregova, Școala Gimnazială Vârciorova, Școala Gimnazială Armeniș,  Şcoala Gimnazială Măru, Şcoala Gimnazială Zăvoi, Şcoala Gimnazială Ștefan Velovan Rusca Montană, Școala Generală Gheorghe Frățilă Glimboca”, menționează Loredana Ștefănuț.

Evenimentul este înscris în calendarul Europarc, European Day of Parks.