Ambasadorul Japoniei, la Universitatea Politehnica Timișoara

ambasadorul japoniei la universitatea politehnica timisoara
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Ambasadorul Japoniei în România, Takashi Katae, a vizitat Timișoara. S-a întâlnit cu mediul economic și a mers și la Universitatea Politehnica Timișoara, la Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia, supranumit „Jutsu”.

Oaspetele a fost primit de rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, care i-a prezentat atât instituția pe care o conduce, cât și activitățile și evenimentele derulate în cadrul Centrului Jutsu, în special în 2023, anul Capitalei Europene a Culturii, când Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia a organizat, timp de o lună, „Toamna culturii Japoneze la Universitatea Politehnica Timișoara”.

Ambasadorul Japoniei s-a arătat deosebit de încântat atât de activitățile derulate, cât și de denumirea centrului, „Jutsu” fiind un termen din limba japoneză  ce poate însemna atât artă, cât și tehnologie.

Cursurile de limba japoneză au demarat la Universitatea Politehnica Timișoara în 2018, susținute inițial de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, iar ulterior de prof. dr. Camelia Nakagawara, niponolog cu o îndelungată experiență de cercetare și predare la nivel universitar, atât în Japonia cât și în SUA, având un success peste așteptări.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Obiectivul Centrului Jutsu este de a fi și un „hub” pentru inițiative interdisciplinare, dar și o umbrelă deschisă tuturor activităților artistice, tehnice sau științifice legate de Japonia, sau realizate fie în colaborare cu entități academice sau ale industriei din Japonia, fie cu sprijinul acestora.

Ambasadorul Takashi Katae a vorbit și despre interesul companiilor japoneze de a investi în România în domenii cum ar fi tehnologia informației, infrastructură, energie regenerabilă etc, explorând astfel potențialul UPT de a oferi specialiști, dar al universităților japoneze de a colabora cu instituții de învățământ superior din România.

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/