În mandatul ministrului Grindeanu, Semmeringul bănățean nu se va închide!

semmeringul banatean iarna

CFR Călători a revenit asupra deciziei de a restricționa circulația pe relația Oravița – Anina. În timpul vizitei făcute vineri la Reșița, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a luat act de solicitările venite din partea societății civile, care a semnalat faptul că Semmeringul bănățean este în pericol de a fi închis.

Fără să promită ceva, ministrul a lăsat să se înțeleagă că în mandatul său Semmeringul bănățean nu se va închide și că se va implica în rezolvarea acestei probleme. Ca urmare a acestui fapt, CFR Călători a trimis un comunicat de presă, prin care anunță că suspendă măsura inițială, potrivit căreia erau radiate cursele 9694 și 9695 (Anina – Oravița și retur), în perioadele 12 decembrie 2021 – 31.03.2022 și 1 noiembrie – 10 decembrie 2022. În acest context, CFR Călători anunță că trenurile vor circula permanent.

„Din punct de vedere economic, acest traseu nu se justifică, însă nu pot să nu remarc faptul că Semmeringul bănățean poate fi, și sunt convins că reprezintă, o atracție pentru turiștii români și nu numai. Consider că, printr-o campanie susținută, prin implicarea autorităților locale și a societății civile, acest obiectiv turistic poate fi rentabilizat.”, ne-a mărturisit ministrul Sorin Grindeanu.