Aproape 200 de hectare vor fi împădurite!

Chiar dacă vremea de afară duce mai mult cu gândul la mijlocul iernii decât la începutul primăverii, sezonul plantării de puieți în județ a început de astăzi cu planuri mari pentru viitor.

Deși era planificat, pentru prima zi din luna plantării arborilor, deplasarea în teren până la Ocolul Silvic Bocșa Montană pentru a planta puieți forestieri, vremea de afară a amânat întreaga activitate organizată de Direcția Silvică a județului Caraș-Severin.

În luna plantării arborilor, ce se întinde de pe 15 martie până în 15 aprilie, Direcția Silvică va planta peste un milion de puieți forestieri din serele proprii. Deși pădurile cărășene se regenerează, în unele zone este necesară plantarea propriu-zisă. „Ponderea cea mai mare o are regenerarea naturală, cea mai potrivită pentru climatul județului nostru. Acolo unde este cazul însă, intervenim și plantăm puieți din cele peste 100 de pepiniere silvice ale noastre”, explică inginerul Sorin Bunda, responsabil Comunicare și Relații Publice din cadrul Direcției Silvice.

directia silvica

Principalul obiectiv al instituției este să păstreze zonele împădurite, indiferent cât se defrișează. Tocmai de aceea, activitatea din această lună joacă un rol esențial în protejarea zonelor verzi din județ. „Principiul nostru este cel al continuității pădurilor, iar împăduririle pe care le efectuăm duc la acest rezultat, realizăm legătura noastră cu generațiile viitoare. Prin activitatea noastră, contribuim ca acest lucru să se facă de bună calitate.  Acolo unde nu reușim să regenerăm pădurea pe cale naturală, recurgem la împăduriri, iar în această primăvară vom împădurii 184 de hectare”, precizează Stejărel Rotariu, director tehnic în cadrul Direcției Silvice a județului Caraș-Severin.

banner 1000 x 100 hd