GALERIE FOTO: Sute de turiști s-au bucurat de ultimul weekend cu zăpadă de pe Muntele Semenic

Pentru că meteorologii anunță că vremea se va încălzi în perioada următoare, pasionații sporturilor de iarnă nu au stat prea mult pe gânduri, ci și-au aruncat schiurile în mașină și au pornit la drum.

Turiștii care s-au trezit mai târziu de ora 10.00 au găsit cu greu un loc de parcare pe Muntele Semenic. Șirul de autoturisme s-a întins de la Hotelul Dușan și Fiul până la eoliene. Chiar dacă acest aspect i-a nemulțumit pe schiori, partea bună a lucrurilor a fost vremea foarte frumoasă și însorită.

În această duminică doar două pârtii au fost funcționale: Crucea de Brazi și Goznuța. Astfel că oamenii au stat la rând ca să urce cu teleschiul.

„Mă bucur că am luat decizia să urcăm astăzi, pentru că cine știe cât mai durează zăpada. La meteo se tot  anunță încălzirea vremii, dar noi avem noroc cu Muntele Semenic, pentru că stratul este încă destul de gros, iar, în plus, versantul este renumit ca fiind unul pe care zăpada rezistă mai mult ca în alte locuri”, a spus unul dintre schiorii care și-au petrecut ziua la înălțime.