În loc să le cumpere, mai bine le închiriază. Noul trend pe piața imobiliară din Timișoara

timisoara noaptea
Cuib de vise 1000x100

Pe piața imobiliară din Timișoara sunt tot mai căutate locuințele de închiriat, în timp ce a scăzut interesul pentru achiziția lor. Pe de altă parte, prețul apartamentelor din capitala Banatului continuă să crească.

Imobiliare.ro a făcut publică o analiză privind piața rezidențială în trimestrul doi al acestui an în marile orașe din România, inclusiv Timișoara. Astfel, aflăm că proprietățile rezidențiale s-au apreciat cu 4,6% față de cele trei luni anterioare, ajungând la un ritm de creștere anual de 14,3%.

Ne aflăm în fața unei noi perioade de incertitudine, pe de-o parte inflația și creșterea costului de finanțare afectează direct cererea, pe de altă parte creșterea costului de construcție pune presiune pe prețuri. (…) Nevoia de locuințe în orașele mari din România rămâne ridicată, iar pe termen mediu și lung prețul locuințelor va crește”, a afirmat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În ceea ce privește Timișoara, prețurile locuințelor s-au majorat cu 2,4%, însă, comparativ cu un an în urmă, cererea pentru apartamente și case se situa, în trimestrul doi din 2022, la un nivel cu 21% mai mic. De asemenea, oferta a urmat același trend de scădere ca cel al cererii, în capitala Banatului fiind înregistrat un recul de -33,3%, adică până la 1.810 proprietăți au fost scoase la vânzare.

Pe de altă parte, locuințele de închiriat sunt la mare căutare în orașul de pe Bega. Mai precis, interesul pe acest segment de piață s-a majorat cu 21%.

publicitate si promovare in ziar

 

 

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/