Pacienții oncologici din Timișoara nu vor mai îngheța în saloane iarna. Clinica are un nou sistem de încălzire și apă caldă

thumbnail
explo 1000x200

Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara beneficiază de un nou sistem de încălzire și apă caldă. A primit o donație de la principalul furnizor de energie din țară și de acum confortul pacienților este asigurat pe timp de iarnă.

E.ON Energie România a donat Clinicii de Oncologie trei centrale termice cu echipamentele necesare și instalația aferentă, o investiție de peste 50.000 de euro menită să îmbunătățească condițiile de spitalizare.

Cele trei centrale termice în condensație au fiecare câte 120 kW, funcționează în cascadă și asigură deja apa caldă în toată clinica. A fost pusă la dispoziția medicilor și o aplicație mobilă care monitorizează funcționarea optimă a echipamentelor.

„Să ajungi într-un spital de oncologie este o situație extrem de dureroasă, atât pentru bolnav, cât și pentru familia acestuia. Fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Este de datoria noastră să le fim alături și să oferim ajutorul care ne stă în putere ca să poată face față cât mai bine acestei încercări”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

„Faptul că, în sfârșit, avem centrale termice este un mare progres pentru noi. Dacă chiar și până acum, de mulți ani, oferim tratamente la standarde europene, condițiile lăsau uneori puțin de dorit și acum, în sfârșit, putem să oferim și condiții din ce în ce mai bune și sperăm că acesta este doar unul dintre mulții pași către progres”, declară Petra Curescu, medic primar oncologie.

Clinica timișoreană tratează bolnavi din județul Timiș, județele învecinate și nu numai. Doar anul trecut, cei opt medici de la Clinica de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara au tratat aproximativ 3.000 de pacienți, iar în primele șase luni ale acestui an au beneficiat de tratamente peste 2.000 de bolnavi de cancer.