În lipsa lui Marcel Vela, PNL nu se poate depăși pe sine!

Turul secund al alegerilor prezidențiale e lipsit de miză, se pune doar problema scorului cu care Klaus Iohannis va câștiga al doilea mandat de președinte al României, motiv pentru secretarul general Pro România, Ion Mocioalcă, să lanseze o nouă invitație partidelor de stânga.

Chiar dacă Iohannis va câștiga în mod cert alegerile prezidențiale, PNL nu va atinge o cotă de speriat, astfel că o stângă unită ar putea prelua din nou supremația pe scena politică din România. Deputatul Ion Mocioalcă subliniază astfel încă o dată propunerea lui Victor Ponta făcută PSD-ului înainte de alegeri, o propunere care acum devine aproape de nerefuzat.

„Ca niciodată, de parcă n-ar avea nicio miză, aceste alegeri prezidențiale se desfășoară cu un câștigător dinainte știut. Nu există niciun dubiu că președintele Iohannis va câștiga al doilea mandat. Să ieșim cu indicații pentru electorat, pentru electoratul care a votat Mircea Diaconu, ar fi un nonsens. Asistăm și la nivel național, și la nivel județean, la o zbatere a PSD de a salva blazonul, dar mai mult la o pedalare în gol pentru că, și dacă ar depăși 40 la sută, ceea ce este foarte posibil, cui i-ar folosi acest lucru?! Asistăm totodată la o oarecare blazare a unui PNL sigur de victorie, care, iată, în Caraș-Severin, în lipsa lui Marcel Vela, nu se poate depăși pe sine. Poate că o solidarizare a stângii ar fi fost necesară înainte de aceste alegeri, dar este cu atât mai importantă, de înțeles pentru cei care nu judecă astfel de lucruri cu ficatul, după aceste alegeri prezidențiale”, a comentat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.