PSD sare în apărarea șefilor din instituțiile publice: „Nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă”

PSD acuză liberalii de clientelism! Schimbările funcționarilor publici, a prefecților și a subprefecților sunt dovada că peneliștii își vor instala membrii de partid în posturi de conducere, susțin social-democrații.

Pesediștii nu sunt de acord cu modificările asumate de PNL în legătură cu administrarea instituțiilor de stat. Personale care sunt vechi în fotoliile de conducere și ale căror nume au ajuns să fie automat asociate cu postul pe care îl reprezintă vor fi dați afară de noul guvern. PSD susține că în locul celor dați afară vor fi instalați membri PNL, indiferent de nivelul lor de cunoștințe care îi recomandă pentru postul respectiv. Președintele PSD Timiș, Călin Dobra, a luat atitudine față de aceste schimbări și a făcut un apel către liberali să nu trimită specialiștii și profesioniștii acasă. Singura speranță pentru a stopa aceste inițiative este votul din 24 noiembrie, anunță membrii PSD.

„Indiferent de vremuri, PSD a promovat și susținut oameni care s-au remarcat în domeniul profesional de activitate, care au avut rezultate remarcabile și nu în ultimul rând, oameni cu o pregătire care să îi recomande în respectivele domenii și funcții de conducere a diverselor instituții ale statului. Consider că schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar acest mod forțat de ungeri pe funcții de conducere va conduce la apariția unor mari dificultăți în managementul respectivelor instituții. Din păcate, acest lucru se va resimți curând și în județul nostru, unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice. Transmit un mesaj de aici, din Timiș: nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă”, a declarat Călin Dobra.