În dar de Mărțișor, pentru comuna Socol: aproape 1 milion de euro pentru asfaltare stradală!

Comuna bănățeană Socol revine la viață, în această primăvară! Odată semnat contractul de finanțare prin PNDR (fonduri europene nerambursabile) pentru „Modernizare străzi și drum comunal”, în valoare de 3.165.264,48 lei, autorităților locale nu le mai rămâne decât să de-a ordinul de începere a execuției lucrărilor. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar în luna Mărțișorului.

În comuna Socol, anul acesta se vor purta străzile ca-n palmă, fără gropițe sau tot felul de asimetrii, promite primarul comunei din Caraș-Severin, Olghița Ghiță: „Am semnat și derulăm deja asfaltarea străzilor! Ce-a rămas în comuna Socol, am semnat contractul de finanțare cu AFIR-ul (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), în 2017, iar acum, după proceduri și proceduri, a avut loc licitația, am scos la licitație și s-a finalizat contractul cu executantul. Urmează să se asfalteze străzile”.

Mai mult decât atât, edilul subliniază că: „În cadrul acestui proiect, care este aproape de un milion de euro, am defalcat și am făcut, în prima fază, am scos la licitație 20%, pentru că atât ne permitea legea, și am și asfaltat deja în localitatea Baziaș și o stradă în Socol, care este achitată, este făcută recepția, absolut tot. Urmează 80% din proiect să mai facem vara aceasta, imediat ce dau ordinul de începere al lucrărilor”.

Ghiță dă certitudini că, la sfârșitul lui 2019, eforturile depuse vor cunoaște materializarea, vor putea fi vizibile: „Până la sfârșitul anului trebuie să finalizăm! Din momentul în care am dat ordinul de începere a lucrărilor, 8 luni durează execuția acestor lucrări”.

Totodată, șeful administrației de la Socol e bucuros de faptul că firma, care a câștigat licitația, în cadrul acestui proiect, este din Caraș-Severin! Și asta pentru că banii vor rămâne în județ, iar beneficiarii vor fi, evident, locuitorii din Caraș-Severin: „Eu mă bucur tot timpul, am mai spus și voi spune, de faptul că firma care a câștigat licitația, nu-i dau nume, este din Caraș-Severin! Personal, sunt bucuroasă când avem firmele noastre, cărășene, pentru că banii rămân, aici, în comună și automat toate comunitățile beneficiem de pe urma lor! Rămân în județ și se rulează aici. Este transparență! Nu este același lucru când vine o firmă, de exemplu, din Alba Iulia! Banii se duc acolo și beneficiază mai mult comunitatea lor decât județul nostru”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/