Opoziția acuză! PSD a îndatorat Lugojul și a ipotecat patrimoniul public!

Principalul partid de opoziție din Lugoj, PNL, acuză prin vocea președintelui de filială Claudiu Buciu că Meridian 22, societatea de apă canal, are ipotecate clădirile deținute pentru a garanta un credit de 13 miliarde de lei vechi din care nu s-a rambursat nimic până astăzi.

„Conform extraselor de carte funciară obținute am aflat faptul că atât Ștrandul de pe Insulă, cât și sediul Meridian 22 de pe Strada Plopilor sunt ipotecate încă din 2016, imediat după alegerile locale. Ambele construcții au fost cedate Meridianului de către Municipiul Lugoj încă din 1996, terenurile aferente acestora rămânând în proprietatea noastră, nefiind transferate. Totuși, dintr-o eroare, terenul aferent Ștrandului a fost și el ipotecat. Am semnalat această problemă Primăriei și sperăm să îndrepte această eroare. Dincolo de asta, nimeni nu ne spune pe ce s-au dus banii din credit… pentru că la Meridian nu s-au făcut niciun fel de investiții în ultimii 10 ani. Având în vedere situația dificilă în care a fost adus Meridian 22 de către Boldea și PSD prin căpușare temeinică: contracte de pază, de furnizare de produse, prin angajarea nejustificată de nepoți, amante și cunoștințe incompetente, prin obligarea muncitorilor să lucreze acasă la șefi sau la membri marcanți ai PSD Lugoj și prin cedarea folosinței Ștrandului la un cost infim către familia președintelui PSD Timiș, Călin Dobra, astăzi conducerea actuală apelează la veșnica soluție: majorarea tarifelor la apă canal! Totul pentru a subvenționa în continuare conductele care duc banii spre camarila PSD”, a declarat Claudiu Buciu, președinte PNL Lugoj.

Opoziția așteaptă alte măsuri de eficientizare a activității, dar și rezilierea contractelor cu pesediștii și mai ales reducerea pierderilor de pe rețea, de 65%.