În curând se va cunoaște soarta Stadionului Municipal din Caransebeș! Felix Borcean este optimist

Stadionul municipal din Caransebeș ar putea avea până la urmă un deznodământ fericit! După mai mulți ani în care baza sportivă, fost stadion CFR, a fost obiectul mai multor litigii, se pare că primarul Felix Borcean ar putea avea o soluție.

Edilul Caransebeșului s-a întâlnit cu Alexandru Silvășan, cel care reprezintă Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș, care se află de mai bine de 6 ani în litigiu cu Primăria Caransebeș pentru Stadionul din parcul de agrement Teiuș.

Reamintim că asociația condusă de Alexandru Silvășan și Mitică Apostu, două nume grele din CFR Caransebeș și fotbalul caransebeșean din deceniul trecut, a decis să-și tranșeze problema revendicării stadionului municipal, fost CFR, în Instanță. Reprezentantul legal al asociației, Apostu Mitică, președinte, a solicitat în 2015 radierea stadionului municipal de pe numele municipiului Caransebeș din cartea funciară. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Caraș-Severin și mai apoi la Curtea de Apel Timișoara, fiind într-o etapă finală.

Problemele dintre Primăria Caransebeș și ASM Fotbal Caransebeș au început în 2007, când s-a încercat o colaborare în folosul fotbalului între Primărie și mai multe asociații din Caransebeș, printre care și cea coordonată de Alexandru Silvășan și Mitică Apostu. Aceștia din urmă au hotărât să renunțe la înțelegerea făcută în baza protocolului de colaborare. Mai mult, ei contestă hotărârea de Consiliu Local din 2012 prin care s-a radiat dreptul de administrare operativă a Complexului CFR asupra imobilelor din incinta bazei sportive.

Primarul Felix Borcean a moștenit această problemă, dar crede că domnul Silvășan este dispus să facă o înțelegere cu administrația locală chiar înainte de a avea un verdict final la Curtea de Apel.

M-am întâlnit cu el întâmplător la Timișoara și mi-a spus că va veni în săptămânile următoare să avem o discuție pe tema stadionului, vrea să găsim o soluție agreată de ambele părți, nu este atât de pornit împotriva stadionului. Vreau să văd cu ce propunere vine dumnealui, ca să vedem ce putem noi să facem, dar până nu se va stinge litigiul este un pic prematur să discutăm. Să vedem ce intenționează dumnealui să facă cu acest stadion și să gândim ambele situații, în condițiile în care instanța îi va da lui dreptate sau ne va da nouă. Eu știu cum vom acționa dacă ne va da nouă dreptate, acum dacă îi va da lui dreptate să vedem ce propuneri are.”, a precizat Felix Borcean.

La ora actuală, Stadionul Municipal se află în domeniul public, iar în anii în care municipiul Caransebeș a avut echipă de fotbal în divizia B, administrația publică locală a investit în reabilitare. Astăzi baza sportivă este folosită de către sportivii secțiilor de atletism și fotbal ale CSS Caransebeș și de sportivii amatori.