Cel mai lung sezon de iarnă la Muntele Mic! Zăpadă și distracție la jumătatea lui aprilie

Proiectele asociației Muntele Mic Extrem s-au încheiat în acest sezon prelungit de iarnă! Președintele Ciprian Gaica spune că a fost cel mai lung sezon de iarnă pe Muntele Mic din ultimii 20 ani de ani.

Taberele Zâmbete pe Schi s-au încheiat cu zeci de persoane cu nevoi speciale fericite, ceea ce l-a mulțumit și pe președintele Gaica:

A fost, din punctul meu de vedere, cel mai reușit sezon al taberei Zâmbete pe Schiuri de până acum. A ajuns la ediția cu numărul 7 și am avut șansa de a avea parte de sponsori pe care mi i-am dorit în ultimii 7 ani de zile. Partea mai tristă este că nu am putut să fac mai mult de trei serii din cauza pandemiei. Copiii vin din mai multe centre: atât nevăzători, cât și cu autism din întreaga țară, plecând de la APCA Galați cu care au început în urmă cu 7 ani. Am fost ajutat de voluntari, prietenii mei, iar în grupa de nevăzători m-a ajutat și Angelo Bute, fost antrenor de paralimpic pentru persoane fără vedere și colaborăm pentru a pregăti o echipă paralimpică la nivel național. El, alături de sportivul Adrian Tamaș din Bistrița, vine la noi de doi ani de zile; amândoi se pregătesc pentru Olimpiadă.”, ne-a declarat Ciprian Gaica.

Președintele Muntele Mic Extrem ne-a mai precizat că peste 35 de persoane cu nevoi speciale au fost îndrumate și integrate pe pârtia Borlova de pe Muntele Mic. La aceștia se adaugă alte 50 de persoane: familiile copiilor și voluntari, parteneri voluntari Robert Micșa și Nicoleta Poșircă, Jandarmeria Montană, Salvamont, proprietarii Pârtiei Borlova, care le-au oferit gratuitate pe teleschi, we ski parteneri, iar proiectul Zâmbete pe Schiuri nu ar fi reușit în acest sezon fără pensiunea Montis și Dechatlon, sponsor principal.