Consens ca pe vremuri! Consilierii făgețeni au votat bugetul orașului pentru acest an

Consiliul Local Făget a aprobat, în data de 20 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru acest an. Acesta se ridică la valoarea de 33 de milioane lei, din care, pe lângă investiții, vor fi suportate și utilitățile administrative, salariile cadrelor școlare, a asistenților personali și multe altele.

Cele mai importante investiții pentru acest an vizează în special partea de infrastructură. Au fost aprobate pentru finanțare: finalizarea rețelei de apă – apă uzată în localitatea Bătești; rețele de apă – apă uzată în localitatea Begheiul Mic; piața pentru comercializarea articolelor vestimentare și încălțăminte; reabilitarea căminului cultural din localitatea Bătești; reabilitarea boxelor de depozitare a lemnelor pentru blocul de locuințe de pe Calea Lugojului, nr. 23; realizarea de ansamble de joacă; achiziționarea unui container(vestiar) pentru terenul sintetic; înlocuirea tâmplăriei PVC la sala de sport; realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în vederea accesării unei finanțări din fonduri europene, privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget; cotizația aferentă realizării studiului de fezabilitate, pentru introducerea rețelei de gaz metan în orașul Făget și satele aparținătoare, prin intermediul ADI GAZ EST; reabilitare drumuri și străzi, prin asfaltare sau pietruire.

„Mă bucură faptul că proiectul de buget a fost realizat împreună cu toți membri Consiliului Local și bineînțeles, votat în unanimitate de către consilierii locali PNL, PSD și PMP, fapt care ne întărește convingerea că investițiile propuse sunt atât necesare, cât și oportune. Vreau să le mulțumesc personal și cetățenilor care au venit cu sugestii și propuneri, precum și partidelor care nu au reprezentare în Consiliul Local Făget, însă s-au implicat în identificarea nevoilor comunității, în special USR. La capitolul proiecte mai amintim și depunerea proiectului – Prevenția în sănătate și creșterea calității vieții pentru locuitorii din Făget, prin intermediul programului Provocări în sănătatea publică la nivel european, având ca sursă de finanțare Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021”, a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Investiții cu bani de la Guvern

Totodată, orașul Făget a depus prin intermediul Companiei Naționale de Investiții – Programul Național de Construcții de Interes Public sau social, un număr de cinci proiecte pentru care se așteaptă semnarea contractelor de finanțare și pentru care este asigurată sursa de cofinanțare din bugetul local. Acestea vizează reabilitarea Drumului Comunal 98 Făget – Bunea Mare, construirea unei școli cu clasele 0-IV în incinta Liceului Teoretic „Traian Vuia”, rețele de apă – apă uzată în localitatea Brănești, orașul Făget, județul Timiș, modernizare de străzi în orașul Făget și reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură din Făget.