În comuna cu cele mai multe sate din România se va înființa un centru comunitar integrat

old lady with medical practitioner on appointment
untitled design set 970x90 px

Comunitățile din mediul rural primesc bani pentru sănătate și servicii sociale prin PNRR. 200.000 de euro primește fiecare unitate administrativ-teritorială acceptată la finanțare de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a finalizat, de curând, evaluarea proiectelor depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar.

Investiția totală se ridică la 40 de milioane de euro și cuprinde construcția, reabilitarea și dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale. În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip „point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice.

„Îmbunătățirea asistenței medicale comunitare o să reducă nivelul actual ridicat al spitalizărilor, pentru multe afecțiuni, iar prin implementarea acestui proiect se va asigura accesul echitabil al pacienților la servicii medicale adecvate, indiferent de zona în care locuiesc.”, au transmis reprezentații Ministerului Sănătății.

publicitate ziar expresb 1000x100

Printre unitățile administrativ-teritoriale care au primit undă verde la finanțare din partea Ministerului Sănătății pentru o astfel de investiție se numără și comuna cu cele mai multe sate din Caraș-Severin și din România: Cornereva. Așadar, potrivit Ministerului Sănătății, aici va fi înființat un centru comunitar integrat, care pe lângă servicii medicale va oferi locuitorilor și servicii sociale. Investiția de la Cornereva se va ridica la 200.000 de euro.

Reamintim că un astfel de centru va mai fi înființat și pe raza comunelor Berzasca și Bucoșnița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/