Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, ridicat cu zeci de milioane de euro, otrăvește Lupacul!

dcim100mediadji 0389.jpg

Banii trimiși de Uniunea Europeană în Caraș-Severin pentru a-și gestiona inteligent și ecologic deșeurile se dovedesc mai degrabă îngropați în Dealul Lupacului!

Remus Marta, directorul Girexim, societate care gestionează activitatea în deponeul ecologic al Consiliului Județean Caraș-Severin ridicat din bani europeni în Dealul Lupacului, a venit astăzi în fața aleșilor județeni și a avertizat că poluarea de zilele trecute e aproape nesemnificativă față de cât de gravă e problema și față de ceea ce ar putea urma. „A tot plouat, din păcate cantitățile de apă au fost extrem de mari și nu le-am mai putut gestiona. Joi, toate bazinele în care preluăm noi apa de ploaie și levigatul au dat peste și s-au dus în Lupac. Am constatat însă azi o problemă mult mai gravă. Apa e contaminată, sub celula de depozitare, la 300 de metri în aval, încă vine levigat. Trebuie să găsim cauza pentru că se va repeta! Noi ne vom ridica mai sus cu gunoiul. Dacă nu luăm măsuri, încontinuu va curge. Toată apa de ploaie de pe versanți s-a adunat la noi în incintă.”, a spus Marta.

Romeo Dunca aflase despre poluarea de la Lupac din presă. A trimis imediat specialiști de la Aquacaraș pentru a încerca remedierea de îndată a problemei. Aflând de situația relatată astăzi a concluzionat că membrana bazinului respectiv ar putea fi spartă. O echipă din partea administrației județene a fost trimisă la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor pentru a analiza situația cu reprezentanții Girexim. Că județul și-a bătut joc de zeci de milioane de euro se vede cu ochiul liber, nici nu mai e nevoie de vreo deplasare la Lupac. O confirmă și Remus Marta: „Acolo s-au făcut diferite modificări, trebuie să găsim o soluție deoarece curge în continuare. Noi facem analize din trei în trei luni. Și cei de la Apele Române au luat probe și, într-adevăr, apa era contaminată. Sunt o grămadă de probleme acolo, nici nu știm unde vine a doua celulă. Sunt 45 de hectare, e complicat și trebuie urgent să o rezolvăm. Am găsit copaci crescuți în celulă, despre ce vorbim?!”

Reamintim că, înainte să fie inaugurat, acoperișul uneia dintre clădirile ridicate la CMID s-a prăbușit, că utilajele n-au fost compatibile unele cu altele, iar echipamentele de sortare au necesit intervenții încă din prima zi pentru a fi puse în funcțiune.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI:

SCANDALOS. Apa care spală gunoaiele județului, în fântânile oamenilor! (VIDEO)

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/