„În comisiile la care am luat parte a fost circ! Circ!”

untitled design set 970x90 px

Deputatul Marius Damian este unul dintre cei doi „boboci” PSD prezenți în Parlamentul României în acest mandat. Votul din comisii i-a lăsat un gust amar. 

Fost primar, director de Direcție Județeană și funcționar în administrația publică, Damian face parte din două comisii parlamentare: Învățământ și Dialog Social și Culte.

„La audierile de la Comisia de Învățământ a fost o bătaie de joc, în sensul că președinta de Comisie, fosta ministră Anisie, nu a permis să se pună mai mult de trei întrebări. Oricum ei au majoritatea, iar Opoziția are slabe șanse să-și impună punctul de vedere. Eu l-am întrebat pe domnul Sorin Cîmpeanu dacă e de acord cu propunerea USR-PLUS privind desființarea inspectoratelor școlare județene. Răspunsul primit a fost că deocamdată nu se pune această problemă, însă vrea o descentralizare, ca pe lângă directorul de școală, să existe și un manager. I-am dat exemplul județului nostru unde lipsește colaborarea dintre Inspectoratul Școlar Județean și autoritatea locală.”, a explicat Damian. Potrivit deputatului PSD, circ a fost și în cealaltă comisie, unde discuțiile s-au purtat alături de cei din Comisia pentru Justiție unde s-a dat avizul pentru noul ministru.

„Stelian Ion este praf, praf. N-a răspuns la întrebări și a susținut că desființează Secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, propunere avansată de mai mult timp de cei din USR-PLUS.”, a mai spus Marius Damian.