Performanţa UCM Reşiţa e apreciată în Asia!

explo 1000x200

Compania UCM Reşiţa triumfă pe continentul Asia printr-o serie de realizări în domeniul hidroenergetic. Turcia şi India sunt cele două ţări în care UCM acordă asistenţă tehnică de specialitate pe durata montajului şi punerii în funcţiune a hidroagregatelor.

Lucrările de montare a echipamentelor hidroenergetice pentru două hidroagregate cu turbine Francis de 23,6 MW au început la centrala hidroelectrică ,,Cine”, în Turcia, din luna februarie a acestui an. Încă din faza de contractare s-a convenit ca furnitura să fie executată atât în UCM Reşiţa, cât şi în Turcia, la fabrica ,,Temsan”, conform cerinţelor specificaţiei tehnice din Caietul de sarcini. Întreaga furnitură, sarcina UCM Reşiţa, a fost livrată în şantier.

La hidrocentrala ,,Tunga” din India, montajul hidrogeneratoarelor realizate şi livrate de UCM Reşiţa, de asemenea, a început. ,,Celelalte echipamente ale centralei: vana de intrare, turbina, regulatorul, grupul de ulei sub presiune, instalaţii comune din centrală, instalaţia de automatizare, au fost proiectate şi livrate de societatea BFL India, partenerul de contract pentru amenajarea Tunga”, explică Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al Companiei UCM Reşiţa.

TUNGA 2  TUNGA

La sfârşitul anului 2012 a fost finalizat montajul celor două hidrogeneratoare de 7,5 Mw, furnizate de UCM Reşiţa pentru hidrocentrala OM POWER din India. Abia în această lună, cele două agregate au fost cuplate la sistemul energetic naţional indian.

,,Până la finele lunii aprilie, la ambele agregate se va efectua proba complexă de 72 de ore, după care vor fi predate în exploatare la beneficiar în perioada de garanţie, aceasta semnificând 24 de luni, conform contractului”, mai adaugă Sergiu Taban.

OMPOWER 1OMPOWER

Pe toată durata montajului celor două hidroagregate şi punerii în funcţiune a acestora, specialişti din UCM Reşiţa au asigurat asistenţa tehnică de specialitate.

instalare la grupul de la CHe CINE Turcia

banner 970 x 250

Comments

  1. UCM says:

    Felicitari specialistilor UCM care au reusit sa finalizeze proiecte facute pe “picior”! Pacat ca UCM prin conducerea sa nu recunoaste adevarata valoare a celor care reprezinta uzina si Romania peste hotare.