Schimburi economice cu firmele din Caraș

explo 1000x200

Excelenţa Sa Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, a fost prezent astăzi la Reșița. La sediul Instituției Prefectului acesta s-a întâlnit cu oficialii județului și ai municipiului Reșița.

Vizita protocolară a Excelenței Sale a avut la bază stabilirea unui prim contact cu reprezentanții la vârf ai județului, dar și cu cei care conduc Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. „Sunt bucuros că mă aflu aici. În percepția mea este posibil un schimb economic, cultural, dar și academic între anumite regiuni din Macedonia și Caraș-Severin. Îmi doresc crearea unor punți de colaborare în toate aceste domenii, întrucât este posibil acest lucru. Un prim pas a fost făcut astăzi, iar în etapa următoare, cei care conduc Camera de Comerț din Caraș-Severin vor putea purta discuții cu omologii lor din Macedonia. Sunt foarte bucuros să promovez Macedonia în România și invers”, a declarat Ambasadorul Macedoniei în urma întâlnirii de astăzi.

Prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, s-a arătat încântat la rândul său de vizita Excelenței Sale. „Am discutat despre stabilirea unor relații pe linie economică, i-am prezentat domnului Ambasador potențialul turistic al județului și am identificat câteva măsuri care vor fi aplicate în perioada următoare. Sunt convins că relațiile dintre Caraș-Severin și Macedonia vor fi mult mai strânse de acum înainte”, a afirmat astăzi prefectul.

La aceeași întâlnire au mai luat parte primarul orașului, Mihai Stepanescu, și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni.