În ciuda problemelor, Timișoara Saracens strânge din dinți pentru un nou trofeu!

Sâmbătă, Timișoara Saracens dispută finala Cupei României de rugby, la Brașov, cu CSA Steaua. Jocul vine într-un moment în care clubul SCM , al primăriei timișorene, trece printr-o situație de criză, dar jucătorii sunt hotărâți ca acest lucru să nu îi afecteze până la finalul acestei luni.

Echipa are tot lotul valid pentru ultimul joc din acest an. Staff-ul are încredere că sezonul se va termina cu bine.  ”Abia așteptăm finala cu Steaua, cred că băieții sunt într-un stadiu mental excelent. Concentrarea e bună. Vom mai pune ultimele lucruri la puncte la ultimul antrenament, a spus antrenorul Sosene Anesi.  ”Este prima finală, primul obiectiv stabilit de club pentru acest sezon. Toți jucătorii au dorința de a juca acest meci atât e important. Am făcut o pregătire pe îndelete cu înaintașii. Grămada va juca un rol important”, a punctat secundul Ulises Gamboa.

Pentru finală, Vasile Rus va fi căpitan. ”Ne așteaptă un meci dificil împotriva celor de la Steaua. În ultima perioadă totul a mers bine la echipă, avem o atmosferă plăcută și sperăm să meargă în continuare lucrurile așa până în ziua meciului. Ne dorim această victorie, ne dorim să aducem încă un trofeu în cadrul clubului nostru. Suntem două echipe competitive, care îmbinăm forța pachetului de înaintare cu jocul deschis al treisferturilor. Cred că victoria va fi de partea celor care și-o doresc cel mai mult. Noi avem nevoie să câștigăm această finală. Anul trecut nu am reușit să jucăm o finală și ne doream foarte mult acest lucru”, a spus Rus.

Eugen Căpățînă, se bazează pe faptul că Timișoara când a ajuns într-o finală, s-a și impus. ”Cred că echipa se află în cea mai bună formă. Cred că ne-am atins vârful de formă. Băieții sunt pregătiți pentru finală, nu ne rămâne decât să punem la punct ultimele detalii și să aducem trofeul acasă. Echipa a arătat o dorință foarte mare și în jocul cu Baia Mare. Am arătat că suntem pragmatici. Atâta timp cât suntem în fazele finale, există mari șanse să câștigăm”, a precizat Căpățînă.

Managerul secției de rugby a recunoscut că sunt probleme mari în clubul SCM. ”Ne aflăm în fața primei finale din acest sezon. Mergem acolo cu un singur gând, de a câștiga. Cred că terenul de la Brașov e într-o stare acceptabilă, dacă federația a ales acolo să se joace finala. (întrebat dacă sunt probleme și dacă simt că secția de rugby și cea de baschet sunt defavorizate) Da, normal că se resimt, dar ca întotdeauna, avem băieți de caracter și la greu, pot să strângă rândurile. Din punctul meu de vedere, la acest meci nu cred că va fi cineva care  să se gândească la ce probleme sunt”, a punctat Attila Brosovszki.

Finala de la Brașov se dispută sâmbătă de la ora 12 și va fi transmisă de TVR.