„În Caraş-Severin putem avea fotbal la nivel ridicat dacă Sorin Frunzăverde îşi dă mâna cu Mihai Stepanescu”

Aceasta este convingerea omului de fotbal Dan Avram, unul dintre puţinii care au făcut ceva concret pentru ca sportul rege din judeţ să renască. A adus la Reşiţa „Stelele Banatului”, cei mai importanţi fotbalişti din vestul ţării, pentru a arăta tuturor unde am fost odată.

Fotbalul cărăşean nu a fost niciodată la un nivel atât de jos. Mai grav este că nici perspective nu prea există, astfel că dezastrul poate fi şi mai mare dacă nu se iau măsuri urgente, dacă nu se pune la punct o strategie comună, la nivel de judeţ, bazată în primul rând pe situaţia economică. Judeţul nu are nici măcar o reprezentantă la nivelul primelor două ligi, iar cele trei echipe care joacă în Liga a III-a nu o duc nici ele grozav. FC Caransebeş s-ar putea desfiinţa la mijlocul campionatului, în timp ce Muncitorul şi FCM 2012 Reşiţa sunt în partea a doua a clasamentului şi trebuie să tragă serios pentru a evita retrogradarea. Fotbalul juvenil e şi el în suferinţă, deoarece centrele de copii şi juniori n-au mai produs de mult nimic de valoare. Jucătorii aduşi de prin alte locuri cer bani mulţi şi arată prea puţin pe teren. Sunt lucruri pe care le ştie toată lumea, dar ambiţiile greu de înţeles sau dezinteresul factorilor de decizie nu fac altceva decât să îngroape şi mai mult fotbalul cărăşean.

Dan Avram joacă fotbal la o vârstă la care alţii îşi cresc nepoţii şi este unul dintre puţinii care au spus lucrurilor pe nume. Acesta a iniţiat o competiţie de old-boys, „Stelele Banatului”, la care au participat mulţi dintre cei mai importanţi fotbalişti pe care i-a dat Banatul. Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu sunt doar doi dintre cei care au încântat publicul din Sala Polivalentă. Dan Avram a vrut să tragă un semnal de alarmă. „E păcat că fotbalul din Caraş-Severin a ajuns la un nivel atât de jos. Am vrut să le reamintesc tuturor iubitorilor acestui sport ce a reprezentat odată acest judeţ în fotbal. Şi acum putem avea fotbal la nivel ridicat. Trebuie doar ca Sorin Frunzăverde şi Mihai Stepanescu să-şi dea mâna!”, a declarat Avram.

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    Daca banii publici se vor folosi in continuare pentru salariile unor jucatori fara perspectiva si pentru impopotonarea stadionului din Valea Domanului in loc ca acesti bani sa fie dirijati spre centrul de copii si juniori (care pleaca in deplasari cu sendviciuri facute de mama de acasa) nu vom avea nici fotbal de liga a III-a in orasul resedinta de judet! Oare unde au crescut Panduru, Cristian Chivu, Moti, Potocianu, Scutaru si multi altii de pe urma carora s-au primit bani frumosi iar acum s-au dat bani garla lui Stoican, Barbu, Tecsi, Kovacs, Dutciuc, Varea si sa ma opresc cu enumerarea si a altor mercenari cum bine a accentuat Dan Avram.