Cărăşenii, cei mai somnoroși români!

explo 1000x200

După o zi istovitoare la lucru, românii pică lemn în păturile moi. Cu toate acestea, nu puțini sunt aceia care abia pot închide un ochi în timpul nopții sau, atunci când o fac, deșteptătorul le strică somnul mult prea devreme.

Un studiu al Institutului Național de Statistică, citat de Gândul, îi clasează pe salariați și pe muncitorii care nu lucrează în agricultură în categoria românilor care dorm cele mai puține ore. Moș Ene nu vine la aceștia mai mult de opt ore și jumătate, asta în nopțile lor cele mai liniștite. De cealaltă parte a baricadei se încadrează persoanele cu un nivel scăzut de instruire. Aceștia dorm mai mult decât cei mici, mai bine de nouă ore și jumătate.

Cine are la activ studii superioare ar trebui să își facă rezerve serioase de somn, având în vedere faptul că la ei noaptea nu durează mai mult de opt ore.

În topul celor mai odihniți români cap de listă sunt cărășenii. Ocrotiți de agitația marilor orașe, cu locuri de muncă mai mult sau mai puțin stresante, în județul nostru Moș Ene presară în voie aer somnoros. Conform aceluiași studiu citat de Gândul, în Caraș-Severin se doarme în medie undeva la nouă ore și un sfert, cu aproape o oră mai mult decât locuitorii din nord-estul țării și cu doar câteva minute mai mult decât cei din est. Asta nu-i scutește însă de orele de muncă. Și la noi se muncește la fel de mult ca peste tot în țară, dar somnul vine mult mai repede în Caraș. Astfel, chiar dacă muncesc cot la cot cu toți românii, cărășenii își trântesc capul în perne mult mai devreme decât restul populației.

Orele de somn se înmulțesc în zilele de weekend, atunci când și cărășenii sforăie în tandem cu restul țării, cu apoximativ o oră și jumătate mai mult.

Foto: shutterstock.com

banner 970 x 250