În Caraş-Severin există un oraş în care a crescut nivelul de trai în 2017! Argumentul primarului PNL: „Cantitatea de gunoi ridicată a crescut“!

În timp ce până şi primarii PSD din judeţ sunt rezervaţi când e să se pronunţe despre nivelul de trai din localităţile pe care le administrează, în Caraş-Severin există un primar liberal foarte mulţumit la final de 2017! 

„Eu sunt foarte mulțumit, ca locuitor al unui cartier de blocuri din municipiul Caransebeș, de serviciile Transal Urbis”. Declarația aparține primarului Felix Borcean, care a specificat că, din punctul lui de vedere, orașul este curat… față de alte orașe din județul Caraș-Severin.

În opinia primarului Felix Borcean, faptul că Transal Urbis adună munţi de gunoaie din oraş ar însemna că nivelul de trai în Caransebeş a crescut în 2017 faţă de anii trecuţi! 

„Văd că este curat în oraș, gunoaiele se selectează în cantitate mai mare, un lucru lăudabil față de anii trecuți, în condițiile în care cantitatea de gunoi ridicată de Transal a crescut. Asta înseamnă că a crescut consumul în rândul populației, poate trăiește mai bine, cumpără mai mult, consumă mai mult, ceea ce este bine“ – Felix Borcean, primarul Caransebeşului.

Edilul-şef al urbei a vorbit şi despre reducerea tarifelor de colectare a gunoiului menajer. „Am studiat ce înseamnă ce înseamnă acest impact pentru populație, scăderea prețului și în special uniformizarea lui. Mi-am dorit foarte mult să putem să impunem un preț unic atât la cetățenii de la bloc, cât și la cei de la case. Dacă până acum un caransebeșean de la bloc a plătit 12 lei pe lună, iar cei de la case, 15 lei pe lună, de la începutul anului toată lumea va plăti 9,2 lei. Am făcut un calcul împreună cu directorul Transal și, în urma semnării contractului cu firma care a câștigat licitația pentru deponeul Lupac, putem să ne permitem să reducem prețul la gunoi. Dar asta înseamnă că investițiile în această zonă vor fi mai reduse sau vor fi suportate de Primărie”, a menționat Felix Borcean.

Scăderea tarifului la gunoi pentru populație nu vine neapărat la solicitarea grupului PSD din Consiliul Local, spune primarul Borcean, deși acesta recunoaște că, atunci când există idei bune în consiliu, le studiază. „Eu nu sunt acel gen de om care să spun că da, domnule, numai noi avem idei bune! Mi se pare firesc, cumva am și impus pentru că trebuie să ne aliniem la prețul județului, nu neapărat la solicitarea PSD care era strict de a reduce tariful. Nu au precizat o cifră, mai mult decât atât, am venit cu această egalizare a prețului, care nu era stipulată în solicitarea lor. Nu am făcut ceva doar la ideea PSD. Și mie îmi era confortabil să avem prețuri mai mici. Doar că trebuie gândit foarte bine și impactul acestor scăderi, în condițiile în care toate salariile cresc, bugetul Primăriei scade, noi nu putem fi o primărie tip Robin Hood”, a concluzionat Felix Borcean.