Luminița Jivan, președinte cu drepturi depline al femeilor social-democrate din Caraș-Severin!

Interimatul Luminiței Jivan s-a încheiat, însă munca ei în fruntea Organizației de Femei Social-Democrate din Caraș-Severin continuă. Deputatul a fost ales sâmbătă pentru a conduce cu drepturi depline activitatea organizației politice.

Luminița Jivan a fost singura candidată pentru funcția de președinte al OFSD Caraș-Severin, femeile social-democrate punându-și toată încrederea în cea care, în ultimul an, le-a condus activitățile politice din județ, asigurând interimatul după plecarea Tudoriței Nicula de la cârma organizației în luna noiembrie 2016.

La alegerile organizate în stațiunea Băile Herculane, acolo unde cu doar o zi înainte s-a desfășurat Comitetul Executiv Național al PSD, au participat nume importante din politica social-democrată: europarlamentarul Viorica Dăncilă – președinte OFSD la nivel național, Maria Lazăr, vicepreședintele Camerei Deputaților, Romanița Jumanca – președinte OFSD Timiș, Gabriela Popovici – președinte OFSD Timișoara, Florin Iordache – fostul ministru al Justiției în Cabinetul Grindeanu, senatorul Ionuț Chisăliță, deputatul Ion Mocioalcă, Flavius Nedelcea – vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, membre ale organizațiilor locale și primari PSD din Caraș-Severin.

Luminița Jivan s-a arătat extrem de emoționată atunci când colegele sale și-au exprimat recunoștința pentru activitatea desfășurată până acum, dar și încrederea în viitoarele acțiuni pe care tânăra parlamentară le va coordona de acum înainte. La rândul său, Luminița Jivan a subliniat că, unite, femeile social-democrate reprezintă o forță și că, în politică, femeile au un cuvânt important de spus.

„După un an în care am asigurat conducerea interimară a Organizației de Femei Social-Democrate din Caraș-Severin, astăzi, am fost onorată de votul unanim al colegelor social-democrate din Caraș-Severin, vot prin care mi-au acordat încrederea și sprijinul de a conduce pe mai departe filiala județeană OFSD. Am un proiect ambițios, îmi doresc să construim o structură funcțională, cum știm să facem din fiecare instituție pe care o conducem, să fie mândri cetățenii județului că au asemenea oameni care să ia decizii pentru ei. Încrederea pe care atâția români și-au exprimat-o prin vot ne onorează și ne obligă, totodată, să fim trup și suflet alături de ei. Voi depune eforturi să mă ridic mereu la nivelul așteptărilor  colegilor de partid  și  mai ales al  românilor care și-au pus  nădejdea  în noi. Sunt  convinsă că împreună vom clădi  lucruri  frumoase și trainice în folosul tuturor!”, a declarat Luminița Jivan.

„Femeile au un rol foarte important în politică. E prima dată când PSD a promovat atâtea femei în politică. Dacă în  2012 aveam un procent al femeilor în Parlamentul României de 12 la sută, acum avem 27 la sută femei în Parlament din partea PSD. Nu putem spune același lucru despre celelalte partide”, a subliniat europarlamentarul Viorica Dăncilă, președintele OFSD.